gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

17.01.2011 Podorlické kolo Porty se stěhuje do Pardubic! (Víťa Troníček)    PDF Tisk Email
Aktuality
Soutěžícími velmi oblíbené podorlické kolo Porty se uskuteční 5. března v ABC klubu Na Olšinkách v Pardubicích (vedle městských lázní), jako součást festivalu Pardubická folková noc. Nově bude užívat označení "Východočeské oblastní kolo Porty".
Doposud označení Východočeská užívali pořadatelé kola ve Svitavách, tamní Porta nyní ponese název Českomoravská, což vhodněji označuje spádovou oblast tradičně přihlášených intepretů. Pardubáci Portu pojali jako součást festivalu Pardubická folková noc aneb první „letní“ festival. Jde o bezmála dvanácti hodinový koncertní marathon, soutěž proběhne od 11 do 16 hodin, v 18 začíná velký koncert - vystoupí Žamboši, Devítka, Pepa Štross, Marien, Epy de mye a Pavučina. Mnozí z těchto aktivních muzikantů zasednou i v porotě, ( Jan Žamboch, Per Novotný, Víťa Troníček, Honza Brož a Luboš Stráník) což vzhledem k tradiční besedě se soutěžícími a plánovanému workshopu může znamenat velice zajímavou výměnu zkušeností a muzikantských postřehů. Po skončení koncertní části je naplánován celonoční session, přičemž v sále a přilehlé tělocvičně je možné si rezervovat spacákový nocleh.
V neděli - od 9:30 se bude konat workshop týkající se interpretace a tvorby v žánru folkové, country a trampské hudby (určeno i nesoutěžícím intepretům, rezervace na Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript ).
Východočeské oblastní kolo Porty a první "letní" festival Pardubickou folkovou noc pořádají skupina Marien a Art Favore Production jako součást projektu FOLK ŽIJE!, který se snaží upozornit především mimožánrová média na tento opomíjený hudební žánr.
Přihlášky a informace na viz. http://porta.folktime.cz.

Sdílet na...
Kam dál?

» Dvě soboty s Portou (Brigita Kytka Vidimská)

» Porta v Řevnicích letem světem (Džexna)

» Národní finále Porty ’21 v Řevnicích na Českém rozhlase Olomouc (Sandy Nosek)

» Výsledky Podbrdského kola Porty 2019 ()

» Čtěte po dvaadvacáté hodině… o Pražském předkole Porty (Miloš Keller)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
2223
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib