gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

01.11.2017 Roman Horký sólo a Alibaba v ostravském Parníku (Mirek Zajac Duda)    PDF Tisk Email
Aktuality
Koncert je součástí cestovatelsko-hudebního festivalu Podzimní Ozvěny, který probíhá v Ostravě již popatnácté. Koná v pátek 3. listopadu 2017 v 19 hod v ostravském klubu Parník. Informace na www.ozvenyostrava.cz.
Roman Horký, zakládající člen skupiny Kamelot, v mládí hrál se skupinami Karabina, Wanailon a později vlastně prakticky s každým, kdo v téhle muzice něco znamená. V Americe by o něm řekli, že je "powerfull guitarist", protože se s tím opravdu nepárá, struny medium, úhoz dřevorubce a na oktávě dohmat skoro 1 cm mluví za vše. V muzice má rád neustálý vývoj i úctu k tradici.
Alibaba z Horky nad Moravou po sedmi letech vydala své nové CD s názvem Vracím se domů. Alibaba hraje ve třech (Miroslav Vepřek, Jarmila Vepřková a Jirka Krbi Krbeček) a nejraději hrají hudbu inspirovanou starým swingem a blues.
Alibaba Roman Horký v Parníku
Alibaba Roman Horký v Parníku
Proč se rozhodli vydat CD? Alibaba říká: „Máme za sebou už několik nahrávek, dem i celých alb. Když jsme však před šesti lety provedli změny v obsazení, brali jsme to jako nový začátek a necítili jsme potřebu vrhnout se hned do nahrávek. Hodně jsme se soustředili na živá hraní, kde jsme v kontaktu s publikem čerpali inspiraci pro nové aranže. Myslíme si, že právě tohle našim písničkám hodně prospělo. No a myšlenku o natočení alba nám nakonec vnukli sami posluchači a naši fanoušci, kteří se na novou desku stále ptají.
Tak jsme se rozhodli ji natočit. Měli jsme štěstí, že si vydání alba pod svá křídla vzalo vydavatelství FOLK ŽIJE!, které koná velmi prospěšnou práci pro tento žánr a má velký tvůrčí i organizační potenciál. Nechce-me ani nemáme právo kritizovat jiné přístupy, ale přijde mi, že když potřeba vydat album přijde zvenčí, má šanci na to, aby se dobře uchytilo.
Řadu skladeb jsme nahrávali naživo. Kromě toho, že je to náš oblíbený způsob a hodně námi oblíbených desek jiných interpretů takto vznikalo, jsme si muzikantsky vystačili sami se sebou. Chtěli jsme totiž, aby nahrávky zachytily především to, co jsme schopni sami živě zahrát. Album jsme připravovali za pomoci mistrů zvuku a dalších lidí, téměř dva roky. Věříme, že se tento přístup vyplatil.“

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 
Exod  - Pohled fanouška Alibaby   |195.39.8.xxx |10.11.2017 10:12:29
Bylo to asi takhle: V Parníku hrála skvělá kapela Alibaba, bylo to jako vždy moc fajn. Potom ještě vystupoval nějaký Horký, snad Roman. No, celkem se to dalo poslouchat...

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
151617181921
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib