gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

18.05.2022 Republikové finále Dětské Porty v Kroměříži se blíží (Brigita Kytka Vidimská)    PDF Tisk Email
Festivaly
Vypadá to, že alespoň co se Republikového finále Dětské Porty týká, vrací se vše do obvyklých kolejí. Poslední dva ročníky byly totiž poznamenány coronavirovou pandemií tak, že 29. ročník se konal pouze v on-line streamu soutěžních nahrávek a loňský, jubilejní, 30. ročník byl sice naživo, ale v posunutém, zářijovém, termínu.
31. ročník Republikového finále Dětské Porty proběhne tuto sobotu, 21. května 2022, již popáté v malebném centru Kroměříže, na dvoře Starého pivovaru, v těsném sousedství Muzea Karla Kryla.
Pořadatelem je Olomoucko-zlínská krajská organizace Pionýra.
Moderátoři Dětské Porty
Moderátoři Dětské Porty
zdroj Facebook Dětské Porty
Od deváté hodiny ranní se postupně představí všichni, kteří do republikového finále postoupili z jedenácti oblastních kol, která proběhla po celé ČR. Všechny soutěžící, tedy jednotlivce, dua a skupiny, si poslechne a ohodnotí pětičlenná porota v čele s Milošem Kellerem (FOLKtime, Country radio). Porota stanoví pořadí tří nejlepších v každé věkové kategorii, za mimořádný interpretační výkon může udělit i Zlatou Dětskou Portu.
Hodnotit mohou ale i diváci, kteří svými hlasy rozhodnou tom, kdo se jim v celém finále líbil nejvíc.
Finále má taky své dva moderátory, Janu Štěpánovou ze skupiny Jamtour, a Jirku Holoubka. Každý moderátor má na starosti jednu ze dvou protilehlých scén, na kterých se střídají soutěžící a mezi těmito scénami sedí diváci v „otočném“ hledišti.
Každé finále má i svého hudebního hosta. Letos jím bude skupina AG Flek.
Bratránci v triku
Bratránci v triku
zdroj Facebook Dětské Porty
Píšu to pokaždé a napíšu to i tentokrát. Je velmi zajímavé zjišťovat, co se na nás, posluchače, chystá. Třeba to bude ještě chvíli trvat, ale zajímaví muzikanti jsou na cestě za námi. Je velice potěšující sledovat jejich vývoj, ať už interpretační, nebo autorský. A za čas se může stát, že si na ně budeme kupovat vstupenky do legendárních hudebních klubů, nebo jim držet palce při nominacích na různé hudební ceny.
Teď se na tu cestu za námi vydávají.

Republikové finále Dětské Porty
21. května 2022 od 9:00 hodin, dvůr Starého pivovaru v Kroměříži


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
222324
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib