gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

20.07.2022 Folkové prázdniny nabízejí Ostrovy poezie (Michal Schmidt)    PDF Tisk Email
Festivaly
Oblíbený festivalový prostor Staré tkalcovny letos zaplní Ostrovy poezie. Připravili je dva výtvarníci Matěj Forman a Lukáš Urbánek a jeden básník Radek Malý s přáteli. Velkolepému prostoru budou dominovat ony „ostrovy poezie“ zahrnující výtvarné zpracování mimo jiné knih Ptačí sněm Petra Síse, Moře slané vody Radka Malého a Pavla Čecha, Racek jede na prázdniny Milady Rezkové a Lukáše Urbánka, Zanzibar jak vyšitý Radky Dráčkové, poezie Suzanne Renaud, Bohuslava Reynka a Jana Skácela.
Na návštěvníky bude také čekat tradiční kavárna, tančírna tanga, knihkupectví poezie (s Dlouhou punčochou), knihovna, dětský koutek, biograf, dílny a ateliéry.
Ostrovy poezie ve Staré tkalcovně
Ostrovy poezie ve Staré tkalcovně
Velmi doporučujeme komentovanou prohlídka ostrovů poezie s básníkem a dramaturgem instalace Radkem Malým (úterý 26.7. 15:30), také jeho básničkovou dílnu (středa 27.7. 11:00), hudební dílnu na všechny typy melodických nástrojů s britským duem The Rheingans Sisters (středa 27.7. 15:30), hudební dílnu hry na banjo s mladou američankou Norou Brown (čtvrtek 28.8. 11:00) a autorská čtení s Jiřím Plockem (25.7.), Adélou K. Vančurou (28.7.) a Milanem Tesařem (29.7.). Vedle toho můžete shlédnout řadu filmů a navštívit dílny a koncerty – vše najdete na samostatných programových letácích.
Děkujeme za spolupráci všem autorům, nakladatelstvím Albatros, Labyrint, Petrkov a Prodos a panu Hejátkovi, který nám opět umožnil využít krásnou Starou tkalcovnu.
Otevření prostoru Staré tkalcovny v areálu CETT/HABITAT (u řeky v Náměšti nad Oslavou) v neděli 24.7. od 13 hod. (program nedělního divadelního odpoledne od 14 do 17 hod.), pak od pondělí 25.7. do soboty 30.7. bude otevřeno od 9:00 do 16:30 (s programem: filmy, tančírna, besedy, workshopy).
Sváteční odpoledne u Staré tkalcovny
Sváteční odpoledne u Staré tkalcovny
Sváteční nedělní odpoledne
je připraveno pro děti i dospělé v areálu Staré tkalcovny u řeky Oslavy. Děti se mohou těšit na divadelní vyprávění O zvědavém slůněti aneb Jak sloni k chobotu přišli. Výpravné představení v provedení divadla Dellarte vzniklo podle bajky R. Kiplinga Sloní mládě, což napovídá, že děti kromě slůněte uvidí i další členy jeho africké rodinky - velké loutky sloních rodičů, žirafy, hrocha, krokodýla, opice a mnoha jiných.  
Ocitnou se tedy v Africe a rovněž uslyší spoustu pěkné muziky. Další je pohádka O Sněhurce, kterou zahraje divadlo LokVar a divadlo Dellarte představí klasickou lidovou pohádku vycházející z tradice rodinného divadla Dlouhý, široký a bystrozraký. Po celou dobu si můžete v dílnách a ateliérech vyrobit například čepičku s vrtulkou, pastýřskou píšťalu, šperky z vinutých perel, nebo si pohrát s pískem v Pískohraní. Můžete si koupit krásnou knihu v knihkupectví Dlouhé punčochy, pohrát si ve Sládkovně či dětském koutku, navštívit Stínodílnu Divadla Líšeň a vyrobit si loutku podle vlastní fantazie, žonglovat se slovy můžete v ateliéru divadla KUFR, vyfotit se na památku ve fotoateliéru Folkových prázdnin nebo jen tak zakotvit v kavárně a v klidu pozorovat všechnu tu krásu kolem.
36. ročník mezinárodního multižánrového festivalu Folkové pázdniny v českých premiérách opět nabízí přesahovou hudbu z celého světa, výkvět britského a irského folku, americké hvězdy velkého formátu, to nejlepší z domácí scény a unikátní projekty, v nichž se zrcadlí potřeba dramaturga vnímat hudbu jako zásadní umělecký impuls pro hlásání kulturní tolerance, vzájemného poznání a oslavy rozdílnosti.
Další informace najdete na webových stránkách www.folkoveprazdniny.cz

Hlavní program
Hlavní program

Folkové prázdniny
Náměšť nad Oslavou 23. července – 30. července 2022

 

Sdílet na...
Kam dál?

» O nočních koncertech na letošních Folkových prázdninách (Michal Schmidt)

» Domácí součást programu Folkových prázdnin (Michal Schmidt)

» Jižní a Severní Amerika vysílají na Folkové prázdniny silnou reprezentaci (Michal Schmidt)

» Folkové prázdniny 2022 (Michal Schmidt)

» Irský den na letošních Folkových prázdninách (Michal Schmidt)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
151617181921
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib