gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

30.06.2017 Živé Skoky 2017, desáté léto v poutním kostele na hraně světa (Petr Linhart, spolek Pod střechou)    PDF Tisk Email
Festivaly
Již desátým rokem se po celé léto otvírá veřejnosti poutní kostel Navštívení Panny Marie v bývalých Skokách u Žlutic v Karlovarském kraji. Kostel, stojící dnes na odlehlém místě v opuštěné krajině, na hraně náhorní roviny, prudce spadající k řece Střele, ožívá díky spolku Pod střechou a mnoha dalším dobrovolníkům v rámci každoročního projektu Živé Skoky. Každý den v  červenci a srpnu je kostel přístupný denně od 9 do 18 hodin, dveře kostela jsou otevřeny i po mnoho dalších dnů v červnu a září, o čemž pravidelně informuje webová stránka www.skoky.eu. Návštěvníci si mohou kostel prohlédnout i s výkladem průvodce, a to doslova od sklepa až po půdu.
Nezůstává ale jen u zpřístupnění vzácné barokní památky. Jako každý rok i letos zde proběhne cyklus benefičních koncertů. Vstupné na koncerty je dobrovolné a slouží přímo k obnově místa.
Z nejbližšího programu Živých Skoků 2017 vybíráme:
Živé Skoky 2017
Živé Skoky 2017
V sobotu 1. července se ve 20:30 kostel rozezní chvalozpěvy, které mají svůj původ ve francouzské klášterní komunitě v Taizé. Krom duchovního zážitku návštěvníky jistě uchvátí také působivé noční osvětlení kostela. Večer nese název Noc světel.
Hned další den, v neděli 2. července, bude následovat tradiční hlavní skokovská pouť ke svátku Navštívení Panny Marie s podtitulem Českoněmecká pouť porozumění. Mši svatou, která začne procesím v 10:00, bude celebrovat opat tepelského Homemade Pantyhose Encasement Sexpornmobilekláštera P. Zdeněk Filip Lobkowicz OPraem. Po poutní mši přijde na řadu kolem poledního také posezení u stánků s občerstvením a s nabídkou suvenýrů, setkání rodáků, jakož i komentovaná prohlídka kostela a zaniklé obce. Je připraven i program pro děti a premiérová projekce dokumentu Skoky na konci cesty.
Letní program zahrnuje mnoho dalších událostí, připojujeme stručný přehled:
14. 7. – MOTUS HARMONICUS; komorní trio v pořadu Vita Mariae interpretuje na dobové nástroje mariánské písně italského baroka.
29. 7. – LENKA DUSILOVÁ; slavná zpěvačka a performerka již potřetí ve Skokách se sólovým programem
12. 8. – SKOKOVSKÝ FILMOVÝ FESTIVAL; komorní projekce dobových, dokumentárních i hraných filmů, ve kterých hlavní roli hrají Skoky u Žlutic.
19. 8. – PETR LINHART & JOSEF ŠTĚPÁNEK; písničkář, propojený s geniem loci Skoků v duu s excelentním kytaristou
9. 9. – OLDŘICH JANOTA; písničkář, básník a inspirátor české hudební scény
Začínáme vždy v 19:00.
Během léta bude v kostele instalována Křížová cesta, jejímž autorem je brněnský malíř Vladimír Svoboda.
Letní poutní mše proběhnou vždy v neděli 23. 7., 13. 8. a 10. 9. vždy od 14:00.
Zářijovou poutní mši doprovodí svým zpěvem sbor VOX NYMBURGENSIS.
Letos oslaví Skoky 300 let trvání poutního místa (1717 – 2017).
O slavnostním programu, který proběhne na konci září, Vás budeme zvlášť informovat.
Za podporu aktivit ve Skokách je na místě poděkovat Karlovarskému kraji, městu Žlutice, městu Bochov, Nadaci Život umělce a Nadaci Český hudební fond. Díky jejich podpoře se dlouhodobě daří uhradit náklady spojené s letním oživením Skoků, a tak dobrovolné vstupné návštěvníků koncertů může být využito výhradně k obnově a provozu skokovského poutního místa.
Před cestou do Skoků je možné navštívit stránky www.skoky.eu, případně facebookový profil www.facebook.com/mariastock.skoky/. Zde se lze dozvědět všechny novinky a podrobnosti o plánovaných akcích.

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
222324
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib