gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

06.10.2020 Začal konkurz kapel na Welcome scénu festivalu Hradecký slunovrat 2021! (FOLKtime.cz)    PDF Tisk Email
Festivaly
Organizátoři festivalu Hradecký slunovrat opětovně zvou hudební kapely a autory všech žánrů k účastí v konkurzu na Welcome scénu pro rok 2021. Muzikanti se zájmem vystoupit na festivalu konaném v krásném prostředí zámku v Hradci nad Moravicí mají možnost své přihlášky do konkurzu Welcome scény zasílat na email adresu: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript do 31. prosince 2020.
Podrobné informace včetně přihlašovacích formulářů ke stažení jsou dostupné na webových stránkách festivalu: https://hradeckyslunovrat.cz/welcome/
Rastafidli Orkestra
Rastafidli Orkestra
foto: Zdenek Kamrla
Welcome scéna
, jakožto jedna ze tří hudebních scén festivalu Hradecký slunovrat, tradičně nabízí skvělou příležitost pro české i zahraniční kapely prezentovat svou vlastní tvorbu s cílem objevovat začínající i déle působící zajímavé interprety napříč žánry. Na základě konkurzu je dramaturgy Welcome scény každoročně vybráno 14 kapel, které obdrží pozvání k účinkování na festivalu Hradecký slunovrat. „Naší snahou je zejména seznámit s tvorbou vybraných kapel na Welcome scénu pokud možno co jak nejvíce posluchačů, hudebních publicistů ale také dramaturgů jiných kulturních akcí a festivalů. Toto se netýká jen přítomných hostů a návštěvníků přímo na festivalu Hradecký slunovrat, ale kapely se v různých formách snažíme propagovat a jinak podporovat i po skončení festivalu“, říká šéf Welcome scény Ondřej Oborný.
BBP podzemní orchestr
BBP podzemní orchestr
foto: Zdenek Kamrla
Za tímto účelem organizátoři festivalu Hradecký slunovrat na začátku roku 2020 premiérově uspořádali tzv. Welcome tour ve 4 různých klubech v ČR za účasti kapel z Welcome scény. V rámci červnové části HS 2020 se prvně přímo na festivalu uskutečnilo setkání přítomných hudebních publicistů a dramaturgů se zástupci kapel z Welcome scény. Od roku 2019 festival Hradecký slunovrat vydává písně každé ze 14-ti vybraných kapel na speciální CD kompilaci, jejíž realizace se letos ujalo vydavatelství Indies Scope a která slouží převážně k promo účelům samotných kapel. (CD Hradecký slunovrat – Welcome scéna 2020 si můžete online poslechnout na tomto odkazu: https://bit.ly/hradecwelcome. Veškerý tento servis plánují organizátoři festivalu zachovat poskytnout vybraným kapelám na Welcome scénu i v roce 2021.
Welcome scéna 2021
Welcome scéna 2021
Současně se festival Hradecký slunovrat stále snaží účast na Welcome scéně pro kapely zatraktivnit, k čemuž by nově měly přispět také oficiální „programové spolupráce“ s partnerskými festivaly jako např. Boskovice – festival pro židovskou čtvrť, Letní filmová škola Uherské Hradiště, Freedom fest, nebo Polské dny v Ostravě. Dramaturgové těchto festivalů si z účinkujících na Welcome scéně HS 2021 následně vyberou své favority, které osloví k účinkování na své akci. Jednu ze 14-ti kapel si tradičně vyberou také samotní organizátoři festivalu Hradecký slunovrat pro účinkování na hlavní scéně téhož festivalu v roce 2022.
Mediálními partnery Welcome scény 2021 jsou „Radio Proglas“, internetový hudební portál Frontman.cz. a nově také vydavatelství Indies Scope .
V pořadí 8. ročník festivalu Hradecký slunovrat se uskuteční ve dnech 24.–26. 6. 2021.

Sdílet na...
Kam dál?

» Hradecký slunovrat 2020 - konkurz kapel / Welcome scéna (Hradecký slunovrat)

» Hradecký slunovrat oznamuje Zrní i Ivu Bittovou a otevírá konkurz na Welcome scénu (Hradecký slunovrat)

» Konkurz kapel na Welcome scénu Hradeckého slunovratu 2019 (Ondřej Oborný)

» Vydrželi jsme a přinášíme vám výjimečný ročník Hradeckého slunovratu! (Václav Müller)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
2223
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib