gototop
18.09.2023 Hvězdy jihu 52 - Folk&Country na JČ1 září 2023 - Katka Hajná (Jarda Hnízdil)    Tisk
Folk v TV
Vážení a milí čtenáři FOLKtime! Hudební magazín Hvězdy jihu z programové nabídky Televize Jižní Čechy patří ve světě Folk&Country ke světlým bodům, který se věnuje hudební oblasti, která je v pečlivé péči i na platformě FOLKtime. Bude mi potěšením a ctí seznamovat Vás přímo s aktuálními rozhovory pořadu Hvězdy jihu Folk&Country či s ohlédnutím se do minulých dílů, pokud budou k tomu pádné důvody.
Tedy začínáme.
Hvězdy jihu 52 - Folk&Country na JČ1 září 2023 - Katka Hajná
Pořad Hvězdy jihu v Televizi Jižní Čechy představuje další hudební osobnosti. Pozvání do studia JČ1 přijala Katka Hajná, neboli Kaacha Ha. Co všechno stojí za její tvorbou písní, čím se inspiruje i proč se rozhodla nejen pro to být autorkou písní a koncertovat jako písničkářka, ale jít i objevnou a náročnou cestou praxe opřenou o arteterapie.
Sama Katka svoji tvorbu vystihuje tak, že se pohybuje někde na pomezí folk rocku, v textech se opírá o veršování, skládá povětšinou česky. To příliš nepřekvapuje. Ale také říká: "Jediné co k tomu můžu blíže povědět je, že tak činím zcela pod vlivem svých emocí a téměř nekontrolovatelně řinoucí se potřeby zapsat a zhudebnit to, co se právě jeví jako nejpodstatnější. A následně se potýkám s invazivní nutkavostí text zpěvem opakovat do zblbnutí, dokavaď s jeho přednesem nejsem spokojena - v lepším případě. V horším - dokud nepadnu vysílením kamkoliv."
Inu, můj rozhovor s Katkou Hajnou bude muset jít různými směry. Ale přeci jen bude po zhlédnutí pořadu jasno, jelikož Katka dodává: “Po úmorném souboji se životem o hledání jeho smyslu mi bylo uleveno, když se srdce, ruce, hlava i smysly spojily, aby vytvořily společný projekt, jenž mi opatří letmé dávkování klidu a střídmé usrkování tvořivosti za účelem pohlazení duše. Nelze nevyhovět!”
Užijte si rozhovor i dvě písně Katky Hajné přímo ze studia JČ1.
Jarda Hnízdil
Spolektiv, Večery S

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib