gototop
26.09.2023 Hvězdy jihu 28 - Folk&Country na JČ1 srpen 2021 - Hanka a Honza Švejkarovi, Drc (Jarda Hnízdil)    Tisk
Folk v TV
Vzpomínkový díl z archívu Televize Jižní Čechy JČ1
Rád bych společně s Vámi zavzpomínal na 28. díl pořadu Hvězdy jihu ze srpna 2021. V té době skupina Drc čerstvě vydala své album Káva ve dvou.... Ve studiu JČ1 jsem si povídal s Hankou a Honzou Švejkarovými nejen o jejich novém albu, věnovali jsme se také 30. výročí existence skupiny. I dnes je zajímavé dozvědět se, jak vznikají jejich písničky a vůbec jaké to je tvořit autorskou hudbu. Před dvěma lety velmi aktuální práce na natočení, realizaci a vydání čtvrtého řadového alba kapely Drc pobaví i dnes. Můžete se těšit také na tři písně, které byly živě natočené přímo ve studiu JČ1 a jsou součástí televizního pořadu.
Původní plán pokřtít album ještě v říjnu 2021 zhatila covidová pandemie. Všichni jsme si museli počkat na pátek 1. dubna 2022, kdy se albu Káva ve dvou... dostalo oficiálního křtu v naplněném českobudějovickém Divadle U Kapličky, na který přijala pozvání i řada hostů včetně dvou kmotrů alba, Petra Bohuslava a mě.
Kapela Drc, před dvěma lety ještě kvartet s kytaristou Vítkem Zichou a foukacím harmonikářem Honzou Švejkarem mladším, zaznamenává na své cestě další vývoj. V roce 2023 vystupuje v pětici společně s Kristínou Dlouhou Nídlovou. Sólová písničkařka a zpěvačka kapel Sem Tam či Třetí míza se v Drcu věnuje hře na baskytaru. A skvěle.
Jak zní kapela Drc v současnosti, si mohli diváci poslechnout v pátek 22. září v Divadle U Kapličky na prvním koncertě podzimní série Večery S 2023.

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib