gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

13.06.2012 Tak Folkové Chvojení potřetí... (Soptík a spol.)    PDF Tisk Email
PR
Za celý pořadatelský tým mohu říci, že se těšíme jako štěňata. Taková směsice radosti, že se potkáme s lidmi a muzikou, kterou máme rádi, v úžasném prostředí staletých stromů, že pokecáme a pozpíváme a „sejdeme se pobejt“ – jak se říká u nás na vejchodě. Že celá ta troufalá  myšlenka – postavit nový festival na novém místě, ale na tradičních hodnotách FCT žánru nebyla jen pověstným plácnutím do vody. Že se to daří realizovat i ve sponzorsky nejisté době a že si Chvojení během krátké existence našlo dostatek posluchačů a příznivců tak, že se snad nemusíme bát prázdného hlediště.
Folkové Chvojení 2012
Folkové Chvojení 2012
Patrně největší odměnou nám ovšem je, že muzikanti i východočeská média označují Folkové Chvojení za důstojného pokračovatele nezapomenutelného Svojšického Slunovratu. Nejde o porovnávání velikosti, o to nikdy ani nešlo, ale především co do atmosféry. Víte, když hodinu po skončení programu diváci ještě sedí v hledišti a spolu se všemi pozůstalými muzikanty bez aparátu hulákají z plných plic známé evergreeny, běhá z toho  mráz po zádech při pouhé vzpomínce na tyto výjimečné chvíle.  Ale to bude tím místem. A možná trošku tím, že děláme něco pro muziku, kterou máme prostě jen rádi a že se za to naše „kotlíkaření se nestydíme...

Letos jsme pro vás namíchali kokteil, obsahující první dámu naší country hudby Věru Martinovou s Jamie Marshallem, nestárnoucí Spirituál kvintet, populární Kamelot nebo člověčí Hop trop, vystoupí opět patron Chvojení Žalman, tentokrát s hosty, fajnšmekři jistě ocení původní sestavu AG Fleku unplugget nebo klasika žánru Mikiho Ryvolu s přáteli. Vystoupení hvězd budou tradičně proložena pozoruhodnou omladinou, uslyšíte Zhasni, Pavučinu, Žalozpěv, Lážo plážo, Passage, Bonsai č.3, Bujabézu či Strunovrat. Program dále doplňuje celá řada léty prověřených jmen, jako královéhradecká Lokálka, trampský Lístek, dívčí country-trio Berušky, bluegrassový Monogram, humorista Pepa Štross, z Bratislavy přijedou Rolničky a chybět nebude ani spolupořádají skupina Marien, kolem dramaturga Víťi Troníčka. Úvodní večer moderuje Václav Souček a v sobotu bude atmosféru přiživovat moderátorské duo Pepa Štross a Míra Ošanec.   

Pokud myslíte, že by vašim uším a dušičce mohlo u nás chutnat, klidně doražte. Folkové Chvojení se koná 15. a 16. června ve Vysokém Chvojně u Holic. Stanové městečko vyroste opět přímo vedle areálu, v srdci zdejšího arboreta, občerstvení taky je a vůbec všechno, co k festivalu patří. Abychom přilákali i mladší diváky, připravili jsme zajímavé slevy: všechny děti do patnácti let, které přijdou v doprovodu rodičů, mají vstup na festival zcela zdarma!
V areálu je navíc i hrací koutek. Mládež ve věku 15 až 18 let dostane vstupné o polovinu levnější. Cena dvoudenní vstupenky je v předprodeji 450 Kč a na místě 500 Kč. Možnost získat levnější vstupné mají členové fanklubu skupiny Žalman & Spol. a čtenáři regionálních Deníků, kteří se zúčastní soutěže o vstupné. Vstupenky je možné zakoupit online na oficiálních stránkách festivalu www.chvojení.cz, kde najdete i všechny potřebné informace.

Tak ahoj...

Folk žije!

Sdílet na...
Kam dál?

» Festival Folkové Chvojení proběhne letos už podesáté (FOLKtime.cz)

» Folkové chvojení jako důkaz... (Víťa Troníček)

» Pernštejská Fortuna poprvé.... (Pavla Hartmanová)

» Skupina Marien představí v Pardubicích novou zpěvačku (Pavla Hartmanová)

» Pozvánka do předvánočního F-klubu v Pardubicích (Jana Štěpánková)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
1516171821
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib