gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

22.08.2013 Šídlovák Oupn Ér 2013 (Karel Krakonoš Kyncl)    PDF Tisk Email
PR
Rok se s rokem sešel a máme tu další ročník festivalu Šídlovák Oupn Ér! A jelikož ho po celý rok jeho pořadatelé dobře krmili, zase nám o pěkný kousek vyrost. Ne, že by se nám prodlužoval, ale co do bohatosti hudební nabídky je zase o kousek větší, než minulý rok. A co je pro Vás připraveno?

Páteční koncert uvede svým recitálem domácí skupina Alternativa, na kterou navážou Stráníci, v těsném závěsu s pardubickými Marien a hvězdou večera, Pavlem Lohonkou Žalmanem a jeho spolem. Na závěr večera je připravena již tradiční ohňová show.

Sobota bude zahájena už v deset hodin pohádkou pro děti, pro které se záhy rozběhne i pohádkový les a připraven bude i skákací hrad. O druhé hodině odpolední se k těmto atrakcím přidá také zábava pro dospělé, kterou odstartuje melodický folk v podání kapely Čáry Máry a pak už to bude ráz na ráz. Pražské duo krásných dívek s ještě krásnějšími písněmi, ale složitým názvem – Quaoar, dále Lignit a bluegrassový matador českých scén COP. Od hudby si odpočneme s plzeňským science centrem Techmania, která předvede jedno ze svých vědeckých show. Až z Brna k nám přijede skupina D.N.A., po které se předvede naopak ryze plzeňské ovoce (Apple). Pražskou Sekvoj snad není třeba představovat, kapela Růže v Trní si svou pozici na startovní listině vydobyla výhrou ceny dramaturga v minulém ročníku soutěže FAJF Oupn Ér. Nu, a něco energického na závěr – legendární skupina Neřež a nářez v podání Bezefšeho. Nu a něco pro uvolnění na úplný závěr – divadelní představení pro dospělé v podání skupiny historického šermu Lancea.

Neděle je volena jako soutěžní a oddychová. Představí se v ní pět finalistů soutěže FAJF Oupn Ér a jako host vystoupí Míša Leicht. No a na závěr? To se uvidí, jako minulý rok budou vhozena jména přítomných hudbychtivých muzikantů do osudí a děj se vůle boží!


Ještě tedy rezymé:

Kdy? 23. – 25. 8. 2013
Kde? Louka u Šídlovského rybníka
Za kolik? 120 Kč/den kromě neděle – ta je zdarma
A web? http://festival.oupner.com

Sdílet na...
Kam dál?

» Stráníci - Staré město (Jirka-mo)

» MaPoŽa (Miloš Keller)

» Dámy a pánové, je tu COP (Pavel Černý)

» Pernštejská Fortuna poprvé.... (Pavla Hartmanová)

» Cop a Nezmaři – velkolepé čtyřicátiny včera 2x v Lucerně! ()

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
2223
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib