gototop
22.08.2013 Šídlovák Oupn Ér 2013 (Karel Krakonoš Kyncl)    Tisk
PR
Rok se s rokem sešel a máme tu další ročník festivalu Šídlovák Oupn Ér! A jelikož ho po celý rok jeho pořadatelé dobře krmili, zase nám o pěkný kousek vyrost. Ne, že by se nám prodlužoval, ale co do bohatosti hudební nabídky je zase o kousek větší, než minulý rok. A co je pro Vás připraveno?

Páteční koncert uvede svým recitálem domácí skupina Alternativa, na kterou navážou Stráníci, v těsném závěsu s pardubickými Marien a hvězdou večera, Pavlem Lohonkou Žalmanem a jeho spolem. Na závěr večera je připravena již tradiční ohňová show.

Sobota bude zahájena už v deset hodin pohádkou pro děti, pro které se záhy rozběhne i pohádkový les a připraven bude i skákací hrad. O druhé hodině odpolední se k těmto atrakcím přidá také zábava pro dospělé, kterou odstartuje melodický folk v podání kapely Čáry Máry a pak už to bude ráz na ráz. Pražské duo krásných dívek s ještě krásnějšími písněmi, ale složitým názvem – Quaoar, dále Lignit a bluegrassový matador českých scén COP. Od hudby si odpočneme s plzeňským science centrem Techmania, která předvede jedno ze svých vědeckých show. Až z Brna k nám přijede skupina D.N.A., po které se předvede naopak ryze plzeňské ovoce (Apple). Pražskou Sekvoj snad není třeba představovat, kapela Růže v Trní si svou pozici na startovní listině vydobyla výhrou ceny dramaturga v minulém ročníku soutěže FAJF Oupn Ér. Nu, a něco energického na závěr – legendární skupina Neřež a nářez v podání Bezefšeho. Nu a něco pro uvolnění na úplný závěr – divadelní představení pro dospělé v podání skupiny historického šermu Lancea.

Neděle je volena jako soutěžní a oddychová. Představí se v ní pět finalistů soutěže FAJF Oupn Ér a jako host vystoupí Míša Leicht. No a na závěr? To se uvidí, jako minulý rok budou vhozena jména přítomných hudbychtivých muzikantů do osudí a děj se vůle boží!


Ještě tedy rezymé:

Kdy? 23. – 25. 8. 2013
Kde? Louka u Šídlovského rybníka
Za kolik? 120 Kč/den kromě neděle – ta je zdarma
A web? http://festival.oupner.com

Sdílet na...
Kam dál?

» Nový klip Ryby, raci z připravovaného stejnojmenného alba Mirka Kemela (Indies Scope)

» Letní festival Šídlovák Oupn Ér se blíží (Marta Burešová)

» Výroční koncert Marien v Pardubicích ()

» COP: po létech návrat do Besedy (Tomáš Hrubý)

» Obnovený Mohelnický dostavník ve dvanácti obrazech (Tomáš Hrubý)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib