gototop
13.11.2013 Slatiňanský vrabčák již po deváté (Petr Šotta)    Tisk
PR

Petr Šotta, kapela Strunovrat a Folk žije! vás zvou do Slatiňan, kde se v sobotu 16.11. 2013 v místní sokolovně uskuteční jeden z posledních festivalů v tomto roce – IX.ročník Slatiňanského vrabčáka. Hlavní hvězdou festivalu letos bude Trio Věra Martinová, Lenka Slavíková a Jamie Marshall. Kromě domácí kapely Strunovrat se představí také Pepa Štross, Žalozpěv, Kofe@Vlna, Stráníci a pardubiční Marien. Program začíná v 15.00 hodin.

A máme se na co Těšit. Každá hostující skupina momentálně pluje s napnutými plachtami, letošní rok je pro ně totiž nějakým způsobem výjimečný.

Slatiňanský vrabčák
Slatiňanský vrabčák
Folk žije!

Duo Kofe@Vlna se v letošním roce doplnilo o výbornou a sympatickou flétnistku Marušku Jihlavcovou na  trio a moc pěkně jim to hraje.

Žalozpěv zase dorazí se svou akustickou hudbou z Vysočiny a  ještě teplým albem Nová úroda.

Stráníci zase celý letošní rok slaví 30 let na scéně a 10 let společného vystupování s Mirkem Ošancem.

Poslední swingující písničkář u nás Pepa Štross letos provedl  změny v sestavě, a v současné době ho doprovází na kytaru jeho syn Matěj Štross. Ze změny se oba moc radují.

Pardubičtí Marien letos  jezdí též v nové sestavě, kdy Zdenku Troníčkovou, toho času na mateřské dovolené, vystřídala zpěvačka Zuzana Mimrová. Navíc dorazí "rozjetí" a ve velkém nadšení ze svého Výročního koncertu v Pardubicích, který se uskutečnil před několika dny.

Věra Martinová v současné době chystá oslavy 25 let své sólové dráhy. Po velkolepé oslavě životního jubilea Věry Martinové před třemi lety v pražském Vinohradském divadle a následných dvou vyprodaných koncertních tour po Čechách a Slovensku se Věra Martinová rozhodla porvé v životě vystoupit v koncertní ,,Mekce” českých zpěváků – Velkém sále pražské Lucerny, kam si jako hosty pozve skupinu Spirituál Kvintet a kde zazní všechny její největší hity.

Pořadatelská domácí skupina Strunovrat, letos rozšířila své řady o zpěvačku Zitu Petříčkovou. Tak že původní učitelské duo manželů Jitky a Petra Šottových spolu s baskytaristou Sašou Freiem se opět rozrostlo.

To vše ochutnejte již tuto sobotu 16.11.2013 od 15:00 na Satiňanském vrabčáku pod moderátorskou taktovkou Mirka Ošance, který letos oslavil významné životní jubileum 60 let.


Sdílet na...
Kam dál?

» Folkové Chvojení v obrázcích (Houbák)

» Pozvánka do předvánočního F-klubu v Pardubicích (Jana Štěpánková)

» Pernštejnská fortuna den třetí – večer plný hvězd... (Jana Štěpánková)

» Marien oslavili 10. narozeniny (Školník)

» Do Náměšti za Folkovým špízem (Marek Kamínek)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib