gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

20.11.2013 Bratři Malinové, nejznámější „sidemani“ českého folku a country, natočili album jako Malina Brothers (FOLK ŽIJE!)    PDF Tisk Email
PR
Malina Brothers
Malina Brothers
Rychlejší koně
Každý, kdo se někdy nachomítl k české folkové, country nebo bluegrassové muzice, nemohl nenarazit na příjmení Malina. Geniální muzikanti a sourozenci - banjista Luboš (Druhá Tráva), kytarista Pavel (Žalman a spol.) a houslista Pepa (Cop) se totiž za několik posledních dekád objevili jako hudebníci či producenti snad na všech důležitých albech tohoto žánru u nás. A není náhodou, že jejich muzikantské kvality využívali nebo využívají interpreti a kapely různých žánrů od Lucie přes Pavla Bobka, Wabiho Daňka,Věru Martinovou nebo Lenku Filipovou.

Bylo jen otázkou času, kdy se nakonec bratři sejdou ve společném projektu. Před třemi lety nejprve vyslyšeli přání fanoušků a založili kapelu Malina Brothers. Mezi sebe přizvali ještě kontrabasistu Pavla Peroutku (Spirituál Kvintet) a začali objíždět české sály s písničkami, na kterých sami vyrůstali. Ty nejlepší nakonec letos na podzim zaznamenali na albu Rychlejší koně (vlastní náklad), které právě vychází.

Podívejte se na videotrailer k albu

Malina Brothers
Malina Brothers

„Malina Brothers vznikli asi před třemi lety, kdy nás Náchodští přesvědčili, abychom zahráli koncert u nás v Náchodě, odkud všichni pocházíme. Tak jsme udělali, zalíbilo se nám to a rozhodli jsme se v tom pokračovat,“ popisuje bendžista Luboš Malina. Do repertoáru nakonec podle něj zařadili písně od Mirka „Skunka“ Jaroše, přidali pár písní od Zelenáčů a několik instrumentálek.

Následovalo několik společných turné, které vyústily k rozhodnutí natočit album. „Chtěli jsme se na CD vrátit ke starým dobrým časům country music,“ říká Luboš. Jeho bratr Pepa dodává, že desku nahrávali stejně jako jejich hudební vzory. „To znamená, že všichni dohromady. Celé to trvalo asi čtyři dny. Posluchači na ní nakonec najdou sedm česky zpívaných písniček, tři v angličtině a čtyři instrumentálky. Vše ze žánru, který nás od dětství ovlivňoval, tedy country, western, swing a bluegrass. Zajímavostí je, že v jedné písničce hostuje Charlie McCoy na foukací harmoniku,“ říká Pepa Malina.

Třetí z bratrů Pavel prozrazuje, že nahrávání probíhalo v příjemné a uvolněné atmosféře. „Máme se rádi a užíváme si a vážíme toho, že můžeme spolu být, a že si můžeme společně zahrát,“ míní.

Vydání alba Rychlejší koně v lednu podpoří série osmi křtících koncertů v Písku, Českých Budějovicích, Praze, Jihlavě, Zlíně, Brně, Olomouci a Náchodě.

„Vždycky s úsměvem vysvětlujeme, že jsme všichni celý život sidemani. A nyní je to poprvé, kdy sidemani vystupují v roli sólových zpěváků,“ uzavírá s úsměvem Luboš Malina.

 

Plán turné:

19.01. Písek, Divadelní kavárna

20.01. České Budějovice, klub Slávie

21.01. Praha, Malostranská Beseda

22.01. Jihlava, Divadlo na kopečku

23.01. Zlín, Zelenáčova Šopa

24.01. Brno, Dělnický dům

25.01. Olomouc, U klub

26.01. Náchod, Divadlo Beránek

 

 


Sdílet na...
Kam dál?

» Malina Brothers mají Rychlejší koně (Džexna)

» Malina Brothers vyráží na turné s novým albem, které zdobí hlas Kateřiny García (FOLKtime.cz)

» Pernštejnská fortuna – pestrá, slunečná a nezapomenutelná (Jana Štěpánková)

» Malina Brothers Tour 2018 s hostem Kateřinou García (Vladimír Béďa Halm)

» Hodnocení desek („hvězdičkování“) v roce 2014 – rekapitulace (Miloš Keller)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
2223
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib