gototop
06.03.2014 Folkový Kvítek a Brána - POPRVÉ V OSTRAVĚ! (René Racek Matlášek)    Tisk
PR
Již více než 20 let probíhají obě dětské soutěže v celém Česku. Metropole Moravskoslezského kraje však stála až dosud stranou. Prostě se nenašel nikdo, kdo by byl ochoten oblastní kolo zorganizovat. Až kapela Marod se rozhodla, vzít si Bránu a Folkový Kvítek v Ostravě na starosti. A přestože ostravský magistrát jaksi "zapomenul" přispět alespoň symbolicky nějakou tou korunou, je ostravské oblastní kolo připraveno a proběhne! Proběhne v sobotu 29.března 2014 v Kulturním Domě v Ostravě-Michálkovicích od 10:00 do 18:00.
Tesák a Smail
Tesák a Smail
Archiv skupiny Marod
"Naše kapela je postavena na dětech, jako aktivních muzikantech. Tesák dokonce píše svou vlastní tvorbu, se kterou vystupuje i sólově, nebo v duu se sestrou Smajlí. Připadá nám tedy logické, že jsme se rozhodli, vzít si Bránu a Folkový Kvítek v Ostravě na starost. Ostrava bude poprvé konečně plnohodnotným účastníkem obou soutěží," říká René Racek Matlášek, kapelník a moderátor oblastníko kola

Přihlášky do obou soutěží si mohou děti stáhnout na webech: www.festivalbrana.cz a www.folkovykvitek.cz. Uzávěrka přijímání přihlášek je 20.března 2014, které je třeba poslat mailem na adresu: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript . Obě soutěže jsou určeny pro děti a mládež do 18 let. Brána je soutěž interpretační a Folkový Kvítek soutěží autorskou. Pověstnou třešní na dortu je fakt, že se nám podařilo zaujmout i Jarka Nohavicu, který v Ostravském kole usedne do čela odborné poroty!

Jaromír Nohavica
Jaromír Nohavica
foto: Michal Sváček, MAFRA

Jako host zahraje dětem úspěšná trampská kapela Tempo di Vlak. Zveme všechny co nejsrdečněji! Děti, aby našly odvahu se přihlásit a přijít si (mnozí poprvé) před skutečné publikum a porotu, která je nejen vyslechne, ale i ohodnotí a poradí. Rodiče, aby podpořili své děti, dodali jim odvahy a rozhodně s nimi přijeli soutěžit. Ti, kteří jste ještě takovou soutěž nikdy nenavštívili, budete možná překvapeni, co děti dokáží! Občerstvení bude zajištěno ke koupi na místě, tedy nikdo nebude mít hlad, ani žízeň.

Vítězové oblastního kola postupují přímo do finále. Ta již probíhají samostatně. Festival Brána má finále na podzim v Brně a Folkový Kvítek v květnu na Konopišti. Neváhejte tedy ani chvíli! Nenechávejte si svůj talent pro sebe a přijďte nám také zahrát a zazpívat! Těšíme se na Vás!


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib