gototop
09.03.2014 Veřejná nahrávka Koncertu Studia Noc - Pepa Štross! (Ivan Kurtev)    Tisk
PR
V neděli 9. března 2014 si Vás dovolujeme pozvat do Country clubu Lucie v Hradci Králové, kde nahrává Český rozhlas Hradec Králové další z koncertů projektu "Folk žije". Tentokrát se těšíme na svérázného písničkáře a baviče Pepu Štrosse, který již bezmála 40 let koncertuje se svými swingovými písničkami, které jsou o lásce, o rodině, o životě a to převážně nevážně.
Pepa Štross
Pepa Štross

Texty jeho písní mají nadhled a lehkou ironii. Věčnou inspirací je mu jeho vlastní početná rodina. Veselé a neotřelé historky z rodinného kruhu jsou tedy již po mnoho let nedílnou součástí jeho koncertů. Pepa Štross nezapře, že se v mládí věnoval ochotnickému divadlu. Skvělou recitací Kainara, Preverta, Forlinghetyho, či Villona mile překvapí i ty největší smíšky v sále. Pro tuto nezvyklou kreativitu a okamžité navázání kontaktu mezi jevištěm a hledištěm je Pepa Štross vyhledávaným moderátorem celé řady folkových festivalů.V minulosti např,moderoval Zahradu v Náměšti na Hané, Žalmanův Kyjov, mnoho ročníků Samsonovi muziky, Folkloku na Hluboké, Sokolovského Dostavníku, Babí ho léta v Bílině, Folkmostu v Mostě, Osecké kytary, Countrykamiónu v Chodově v neposlední řadě i východočeský festival člověčí muziky Folkové Chvojení. Sám je zakladatelem a moderátorem klášterecké Folkové Evžy. Pepa Štross je stálým hostem v Salmovské poetické kavárně, kde má úspěšné pořady ze sexuologem Radimem Uzlem, či fejetonistou Rudolfem Křesťanem. Doposud Pepa natočil sedm alb, jeho písně převzali do svého repertoáru např. Nezmaři /Bláznivej den, Zobák ptačí, Hlídej, Konvička/, Devítka, Stráníci, Roháči, Přelet, Vojta Zícha a další. V současné době Pepa Štross vystupuje se svým synem Matějem, který jej doprovází na kytaru.

Záznam koncertu si budete moct poslechnout v rámci společného vysílání Studia Noc na všech regionálních stanicích Českého rozhlasu ve středu 26. března po 20. hodině.


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib