gototop
06.03.2015 Ořešák v Brně na Leitnerce (David Maroš)    Tisk
PR
Ořešák
Ořešák
Ve středu 18.3.2015 v 19:30 hod vystoupí akustická folková kapela Ořešák v Brně na Leitnerce na svém tradičním samostatném jarním koncertu. Leitnerka patří mezi několik významných brněnských klubů, které podporují i folkové kapely. Očekávat můžete kvalitní ozvučení i nekuřácký bar. Prostě všechno, co k výborné klubové produkci patří.Na repertoáru má Ořešák převážně vlastní tvorbu (autor většiny písní David Maroš), která je doplněna o česky otextované lidové písně. Na koncertu můžete také očekávat krátké básničky.
Kapela Ořešák byla založena v roce 1990. Na podzim v rámci festivalu Folkový oříšek tedy Ořešák oslaví 25 let existence. Budou pozváni i někteří bývalí členové, mělo by dojít i na vystoupení bývalých sestav.
Ořešák hraje v obsazení:

Lída Randusová - zpěv, rytmika
Elen Háblová - zpěv, housle
Vojta Krybus - kytara, zpěv
Honza Trhlík - klarinet, flétny, zpěv
David Maroš - kontrabas, průvodní slovo
Toto obsazení se však může co nevidět změnit, neboť v současné hledáme zpívajícího kytaristu.
 
V loňském roce bylo natočeno Čtyřspřeží - hrané video k písni Ořešáku. Natáčelo se na ranči v Ladné na Břeclavsku. Scénář napsal Jan Lipšanský. Kamery, režie a střihu se ujal Jakub Arathan Slabák. Hlavní role zahráli Iva Jedličková a Ladislav Džavan. Hrané video je jedna z možností, jak přisoupit ke klipu kapely. V podstatě se jedná o příběh, kde účinkují jen herci a kapelu neuvidíte. Kapela jen hraje píseň, která běží na pozadí.
Video můžete zhlédnout na adrese http://youtu.be/9fjy1ZFWGEk
Ořešák najdete na webu na http://www.oresak.cz/ a tento koncert na facebooku na https://www.facebook.com/events/377874865723137/.
Vstupné na koncert stojí 70 Kč.

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib