gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

08.02.2016 Olomoucká Bujabéza pokřtí své třetí CD! (FOLK ŽIJE!)    PDF Tisk Email
PR

Bujabéza 2016
Bujabéza 2016
Ve čtvrtek 11. února se v kulturním centru ArtUm odehraje křest v pořadí již třetího CD olomoucké hudební skupiny Bujabéza. Kapela funguje na hudební scéně již víc než sedm let, a to ve stále stejném žánru, který se hudební kritici snaží označit za folk-rock. Díky úpěšnému projektu na  Startovači skupina dokončila své, v pořadí již třetí, CD nesoucí název Před odletem s celkem třinácti písněmi. Tentokrát už ale nejde pouze o lidovky, jak u Bujabézy bývalo zvykem. Hned třemi kousky na album přispěla textařka Daniela Weber a text k písni Marinka napsal Honza Přeslička ze skupiny Epy de mye.
Kapela si v průběhu natáčení dělala radost. K písni Vyšehradská skála natočili klip. Nahrávání písně Podzim s ní  si užívali ve společnosti skutečných profesionálů Kryštofa Tomečka (kytara), Michaela Noska (bicí) a Víťi Kraváčka (baskytara). Dále na desce můžete slyšet alternující zpěvačku Zuzku Šajnovou, či trombon a baskytaru Vojty Švarce, bývalého člena skupiny.

„Líbí se nám lidové texty, mají zajímavé příběhy a neobsahují textová klišé, která najdete v každé třetí umělé písni," vysvětluje kapelník Jan Sítař. Kromě něj tvoří skupinu zpěvačka Zuzana Mimrová, akordeonista Víťa Zaoral, kytarista Ondřej Jehlík a bubeník Honza Šebela. Deska vznikla ve studiu MK Production v Českých Budějovicích, v péči mistrů svých oborů, Petra Michala a Petra Novotného.

V ArtUmu budou album v průběhu stylového večírku křtít vydavatel Ivan Kurtev (FOLK ŽIJE!), kapelník skupiny Marien Víťa Troníček a skvělý olomoucký kytarista Kryštof Tomeček. Vstupné je 100 Kč v předprodeji (ArtUm) a 120 Kč na místě.
 
Pozvánka na křest alba
Pozvánka na křest alba
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
2223
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib