gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

28.06.2016 Festival Na Ostrovech rozezní Pekelské údolí (Pepa Malina)    PDF Tisk Email
PR

Festival Ostrovy
Festival Ostrovy

Unikátní přírodní rezervace Pekelské údolí, která se rozkládá mezi dvěma východočeskými městy Náchod a Nové město nad Metují je oblíbeným cílem mnoha návštěvníků kraje Aloise Jiráska a Boženy Němcové. Sevřené údolí řeky Metuje, které poskytuje útočiště mnoha významným rostlinám a živočichům, nabízí kromě přírodního bohatství také sportovní vyžití na nedávno zbudované cyklostezce, která spojuje dvě výše jmenovaná města.
Kromě turistů a náhodných návštěvníku, se v údolí již mnoho let schází také několik místních muzikantů, kteří přišli s myšlenkou uspořádat zde hudební festival. A protože od myšlenky k činu nemají zdejší usedlíci daleko, můžeme se letos těšit již na 4. ročník hudebního festivalu Na Ostrovech. Pekelské údolí, které evokuje romantická místa divokého západu z dob Jesse.. Jamese a Billy Kida, rozezní žánry jako country, folk, bluegrass, nebo western.
Organizační tým v čele se zakladatelem festivalu Oldřichem Bohadlo, letos do svých řad přivítal náchodské rodáky Pavla Malinu, mimo jiné významného kytaristu (Věra Martinová, Druhá Tráva, Pavel Bobek), který má dlouholeté zkušenosti s pořádáním festivalu Dotkni se Písku a jeho bratra houslistu Pepu Malinu (Monogram).
Návštěvníci festivalu se letos mohou těšit na opravdu nabitý program. Vystoupí například Robert Křesťan a Druhá Tráva, Pavlína Jíšová a přátelé, Radek Tomášek, Bohadlo Band a další. „Dramaturgii festivalu, který začíná už ve 14 hodin, jsme se snažili sestavit tak, aby si každý mohl najít to své. Je to dáno i různorodým složením organizačního týmu. Každý přinesl nějaký nápad, který se napsal na papír, chvíli se o něm diskutovalo, ale nakonec jsme se vždycky shodli" pochvaluje si Pavel Malina spolupráci s týmem.
„Kromě hudebního vyžití letos pro návštěvníky připravujeme také stánkový prodej převážně rukodělných výrobků a pro rodiče s dětmi i nějaké vyžití pro jejich ratolesti" dodává Pepa Malina.
Organizace festivalu s mnoha sty návštěvníky přináší také určitá omezení. Ta se budou týkat převážně turistů projíždějících po cyklostezce, na které je z důvodů vyšší koncentrace lidí, třeba dbát obzvláštní opatrnosti. Občerstvení Na Ostrovech bude přístupné pouze návštěvníkům festivalu s platnou vstupenkou. Parkování bude vyhrazeno v Bražci na louce před začátkem cyklostezky.
Festival by se samozřejmě neobešel bez podpory města Náchoda a sponzorů, kteří si zaslouží veliký dík. Letošní rok je jich více než patnáct, převážně z řad místních podnikatelů. Mediální podporu opět poskytne Český Rozhlas a Country Rádio.
Poděkování si ale zaslouží také mnoho dobrovolníků, hlavně místních obyvatel, kteří jsou neoddělitelnou součástí organizačního týmu.
„Jsme rádi za zájem a podporu, kterou nám návštěvníci projevují, a pevně věřím, že nám zůstanou věrní i v příštích letech" dodává na závěr Oldřich Bohadlo, organizátor dnes již tradičního festivalu Na Ostrovech.
Festival Na Ostrovech, Bražec u Náchoda, sobota 2.července 2016, 14.00-23.00
Předprodej: Městské informační centrum Masarykovo nám. 1, Náchod, tel.: 491 426 060, www.kupvstupenku.cz

Pozvánka Pavlíny Jíšové


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
1516171821
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib