gototop
16.06.2010 Folkové Chvojení již tento víkend! (Víťa Troníček)    Tisk
PR
Nový východočeský festival folkové, trampské a country hudby se uskuteční již o nadcházejícím víkendu, 18. a 19. června 2010, ve Vysokém Chvojně u Holic. Amfiteátr v tamním lesním arboretu přivítá více než dvacet účinkujících, mezi kterými nechybí hvězdy jako Wabi Daněk, Žalman a spol, Robert Křesťan a Druhá tráva, Hop trop, Nezmaři s Miki Ryvolou anebo Schovanky, zaskakující za Věru Martinovou, která se pro nemoc z prvního ročníku omluvila. Hlavní část programu ale tvoří nejúspěšnějších mladých skupin v tomto žánru, vystoupí například Žamboši ze Vsetína – dvojnásobní držitelé sošky Anděla, chybět nebudou ani vítězové Porty a Zahrady z posledních let pardubičtí Marien, jihočeská Epy de mye, západočeská skupina Přelet M.S., ostravští I.C.Q. nebo Šántré z Prahy. Program doplňují další zajímavé formace jako Duo Ťuk, Berušky, Stráníci s Mírou Ošancem, Pavučina, Koňaboj, Domino, nebo třeba slovenská skupina Rolničky, páteční večer otevře bluegrassová Modrá nota.

Folkové Chvojení nese podtitul Festival plný člověčí muziky a pořadatelé vše směřují k tomu, aby zde vzniklo hudební setkání, které by zaplnilo citelnou mezeru po legendárním Slunovratu ve Svojšicích. Dramaturg festivalu Vít Troníček, kapelník skupiny Marien, říká: „Folková, trampská a country muzika je médii a hudebním průmyslem velice opomíjený žánr, přitom současná scéna je velice pestrá, vyrostla nová generace zajímavých autorů, kteří stejně jako písničkáři v osmdesátých letech minulého století vkládají do svých písní názory a glosy na současné dění ve společnosti, to vše na jednoduché melodice a úsporném hudebním doprovodu. Tento žánr nikdy nebyl jen o muzice, dává podněty k zamyšlení, probouzí lidskost a romantiku. Na Chvojení se nebude tančit a křepčit s pivem v ruce, ale poslouchat a zpívat dle slavného Nohavicova sloganu: Dokud se zpívá, ještě se neumřelo....“ Ostatně jedním z propagačním materiálů festivalu je i volně distribuovaný zpěvník s písněmi všech účinkujících, který můžete spolu s podrobnými informacemi o festivalu získat na internetové adrese www.chvojení.cz.

Akci pořádá královéhradecká agentura Art Favore Production, která má za sebou bohaté pořadatelské zkušenosti, například loni realizovala Operu NABUCO na Perštýnském náměstí v Pardubicích, ve spolupráci s pardubickou skupinou Marien a folkovým Duem Ťuk ze Žamberka. Stanování i občerstvení zajištěno, předprodej lístků v síti nádražních prodejen PONT.

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 
Denis  - Datum   |213.168.160.xxx |17.06.2011 13:19:32
Prosím opravte si datum,je to 17.-18.6.
Houbák  - Loňská pozvánka   |SAdministrator |17.06.2011 14:32:50
Denisi, toto je pozvánka na loňský ročník. Letošní najdete na http://www.folktime.cz/folk-zije-pr/6743-folkove-c ....

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib