gototop
20.09.2012 32. ročník Jizerské noty se blíží! (FOLKtime.cz)    Tisk
PR
O víkendu 28.–29. září se v Hejnicích uskuteční 32. ročník Jizerské noty – dvoudenní festival folkové a trampské hudby, který pořádá občanské sdružení Jizerské aktivity z Liberce ve spolupráci s Městem Hejnice a sdružením Avalon Praha.
Na pátečním country bále v sále restaurace U Cimpla ve Ferdinandově zahraje od 20 hod. jablonecká bluegrassová skupina Nudličky a o předtančení se postará taneční soubor The Wings z Liberce. Přijďte si zatančit i vy, co country tance neznáte, neboť proběhne krátká výuka jednoduchých country tanečků, chybět nebude tombola a dražba trampských historických relikvií.
Jizersk-nota-2012
Jizersk-nota-2012
Sobotní dopoledne vyplní na hejnickém náměstí od 10 hod. popáté Dětská nota, kde proběhne program Na divokém západě plný jednoduchých soutěží a her pro nejmenší i mladistvé. V kreativní dílně budou děti pracovat s přírodními materiály a své výrobky si odnesou jako suvenýr. Z podia se nám představí mladé skupiny Exit Praha, Jen tak Plzeň, Duo Kozák a Kulíšek Praha a písničkář Michal Horák, jako hosté vystoupí skupiny Proudy z Frýdlantu. Přijďte rodiče se svými dětmi užít si dopoledne, vstupné se neplatí.
Potlach v kině od 11 hod. je komponovaný pořad věnován tentokrát trampskému humoru a smíchu v písničkách, filmech, kresbách, povídkách... Zahrát přijedou legendární Chudinkové, „zájmové sdružení pro zesurovění trampské písně“, které hrálo již na prvním ročníku v roce 1981.
Hlavní soutěžní přehlídka Jizerská nota začíná ve 14 hod. v areálu hejnického autokempu za účasti předních skupin české folkové scény – Bob a Bobci, Heuréka, Hluboké nedorozumění, Chrpa, Naopak, Sekvoj. Při koncertu proběhne také finále Dětské noty, kdy se představí tři postupující kapelky.
Jako hosté vystoupí na Jizerské notě populární liberecký Jarret a závěr festivalu bude patřit brněnské legendární kapele Kamelot s kapelníkem a skladatelem Romanem Horkým, který je autorem řady známých písní, např. Zachraňte koně, Slib...
Koncertem bude provázet novinář Honza Dobiáš, o vítězích rozhodnou hlasovacími lístky diváci a interpretační ocenění hudebníkům rozdělí odborná porota. Po předání cen zahoří v areálu festivalu slavnostní oheň, u kterého se i tentokrát bude hrát a zpívat do pozdních nočních až ranních hodin.
V areálu bude bohaté občerstvení a další stánky s různým sortimentem, nocování je možné ve vlastních stanech zdarma. Více najdete www.jizerskanota.cz.

Sdílet na...
Kam dál?

» Jarní bráška FOLKomínu v Toulcově dvoře (Karel Vidimský – Cimbura)

» Opožděná fotoreportáž ze zimní Telče (Lucy)

» 2x BEST A POKAŽDÉ JINAK (Miloš Keller)

» Druhá tráva, Jarret a Tomáš Klus = nominace na Žánrové ceny Anděl 2011 (Školník)

» Jarret a My3.avi v Malostranské besedě (Školník)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib