gototop
22.09.2010 Setkání nejen sousedů (Michal Spišák - Mišelin)    Tisk
Fotoreportáž

V sobotu se na malé loučce před pensionem U Naděje na okraji vesnice Trávník sešli sousedé a pár příznivců Old - Time country. Setkání zahájilo duo Tereza a Tomáš Mackovi ze skupiny Ryba. Musím říci, že jsem ani nevěděl, kolik dobré hudby se dá ve dvojici zvládnout.

Tereza a Tomáš Mackovi
Tereza a Tomáš Mackovi
foto: Michal Spišák - Mišelin

Potom před nádherné pozadí Lužických hor nastoupila Stará almara. Old Time String Band Martina Žáka. Popisovat muziku neumím a tak těm z vás, kteří je neznáte, můžu jen doporučit - najděte si jejich ukázky na internetu. Stojí to za to.

Stará almara
Stará almara
foto: Michal Spišák - Mišelin

V přilehlém stanu zápasil loutkový Kašpárek s čerty a děti byly nadšeny. Dík za tohle skvělé divadlo patří spolku LS Klubíčko ze Cvikova.

Divadlo
Divadlo
foto: Michal Spišák - Mišelin

 

Martinova žena Denisa nejen, že hraje výborně na kytaru, ale také pilně organizuje tance. Uprostřed jednoho takového tanečního kruhu vystoupil mistr trikového lasování Aleš Kozák. Tak ten si opravdu může zpívat - jsem v krinolíně lariatu oblečen - a umí toho ještě mnohem víc.

Tanec
Tanec
foto: Michal Spišák - Mišelin

Martin během vystoupení nezapomíná na diváky a jejich děti. Ti všichni se pak rádi stávají žáky v jeho miniškolách tleskání a pleskání, hry na kosti, lžíce, hudební luk nebo valchu.

Děti
Děti
foto: Michal Spišák - Mišelin
Děti
Děti
foto: Michal Spišák - Mišelin

Martin a Denisa žijí v nedaleké malé osadě Naděje. Je to asi symbolické jméno. Martin patří k následovníkům Pete Seegera, kteří uskutečňují jeho ideu - Pete Seeger ve svých devadesáti letech Martinovi v dopise napsal: „Řekl bych, že jsem větší optimista, než kdykoli předtím - zemědělská revoluce trvala tisíce let, průmyslová revoluce stovky let, informační revoluce už jen desetiletí. Pokud toho využijeme a pokud využijeme rozum, který nám byl darován Bohem, dočkáme se v tomto století revoluce nenásilí, jak ji předpovídali velcí duchovní vůdci v průběhu celé lidské historie. Nebo to neuděláme a civilizace na Zemi zanikne. Snad by nás mohlo zachránit umění. A to umění všeho druhu, včetně vaření nebo i sportu. V každém případě se mějte všichni dobře, vytrvejte, mám vás všechny rád, starý Pete.“

Martin a Denisa
Martin a Denisa
foto: Michal Spišák - Mišelin

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib