gototop
10.07.2014 FolKaliště 2014 ve fotoreportáži (Lucy)    Tisk
Fotoreportáž
Čtvrtý ročník festivalu FolKaliště proběhl o víkendu 6.-7. června 2014 již tradičně na louce u Chalupy na Bělici. Stačí sjet (opatrně, cesta je hodně úzká a kamenitá) asi kilometr pod obec Kaliště, ležící 8 kilometrů od Humpolce, a octnete se v jiném světě. Akce patří k těm menším, pohodovým, mile rodinným. Dobrá nálada, příjemní organizátoři, žádné zákazy. Tedy, v rozumné míře myšleno, prostě bez bodyguardů a zábran, pejskům vstup povolen, děti vítány, zábava pro ně zajištěna. Stanování přímo v arboretu, pár metrů nad pódiem, čili možnost poslechu koncertu ve spacáku. Počasí, program, stravování, vše na jedničku s hvězdičkou. Atmosféru si zkuste představit z dodaných fotek.
Zahajovala Švédova trojka, příjemná rodinná kapelka (rodiče s dcerou), zleva Jitka Švédová, Bořivoj Švéda a Jana Švédová.
Disneyband z Liberce. Zleva Martin Kadlec, brácha „jarretího“ Michala, Anička Drábková a Marek Štulír.
Jak vidět, vyrůstá nám nová generace folkových posluchačů, což je fajn (asi jste poznali maminku Olinu, přispěvatelku Folktime).
Matka a dcera, aneb Pavlína Jíšová a Adéla Lounková. Dvojice také s úspěchem moderovala celý páteční večer.
Skupina Pavlína Jíšová a přátelé se letos představila ve třech (bez Romany Tomáškové). Dámy pokřtily nové bilanční  CD skupiny Já, písnička. Křtil dramaturg festivalu Pavel Novák, tekla slivovice a deska se prodávala ihned po vystoupení.
Další jihočeskou formací večera byl Sem Tam. Na snímku Pepa Pospíšilík, Luboš Maškara a Vojta Zícha.
Nakonec si se svou bývalou kapelou zazpívala i Pavlína Jíšová (druhá zleva). Na snímku ještě Lenka Jakschová Huszárová, Pavla Blažková, Pepa Pospíšilík.
Příjemnou vsuvku představoval malý, nenápadný písničkář s podmanivým hlasem – Vojta Kiďák Tomáško z Lokte nad Ohří, který zpestřil vystoupení i citacemi několika veselých veršovánek Jaroslava Wykrenta.
Dokonalý zlatý hřeb prvního večera vytvořili Žalman & Spol. Na snímku Pavlové Malina a Lohonka.
Žalman & Spol: Míša Hálková a Petr Novotný.  Samožrějmě i s toutou kapelou si nakonec Pavlína zazpívala, jinak by to asi nešlo.
Pořadatelé pamatují i na děti. Ty měly možnost zaskákat si na trampolíně a vyzkoušet lezecké i silové schopnosti v lanovém centru, které již druhým rokem bylo k dispozici všem účastníkům pár metrů od chalupy v lese.
Sobotní moderování si, jako obvykle, vzali na triko manželé Jindřiška a Honza Brožovi z kapely Devítka. Jako prvního vystupujícího uvádějí kapelu Passage (v pozadí na pódiu).
Passage vystoupili bez kapelníka. Martin Kasa měl ten den povinnosti ve své domovské hudbě hradní stráže. Na snímku Jaroslav Kuchař.
Přilétá trošku opilý anděl, prý ten třetí pro Žambochy.
Žamboši: Jiří Nedavaška buší do bicích s vysokým nasazením
Žamboši: Stanislava a Jan Žambochovi, Jiří Nedavaška
Lážo Plážo, zleva Barbora „Balů“ Vydrová, Tomáš „Bříza“ Březina, Tomáš „Terry“ Vydra, Mirek „Rýša“ Novák
Část diváků si fikaně našla stín přímo pod pódiem, zbytek se schovával pod okolními stromy, v sobotu bylo vskutku horko.
4 zdi z Pelhřimova: Petr Sejk, Hynek Pavlů, Zuzana Holubová, Petr Žižák
Jen tak tak: Zleva Ondřej Vácha, Nela Mládková, Pavel Jarčevský
Velmi očekávaným hostem byla skupina Klíč. Na snímku hlavní protagonisté – manželé Pavla a Jaroslav Marianovi.
Skupina Kofe@Vlna z Olomouce hraje ve velice proměnlivém složení. Základ, který se momentálně představil i na FolKališti, tvoří Martin Kofe Neumann a Lubomír Vlna Vaňka. I když basák musel na poslední chvíli odříct, kluci udělají i ve dvou spoustu muziky i psiny v různých převlecích.
Pořadatelé připravili pro diváky malou anketu ohledně zlepšení festivalu a tři vylosovaní obdrželi CD některé z vystupujících kapel.
Pořadatelé vymysleli i netradiční akci – společný přípitek a focení všech účastníků festivalu. Zde ještě není obecenstvo komplet, některým trvalo déle, než se odvážili pod pódium.
Devítka je v Kališti jako doma, nechyběla na žádném ročníku. Kapelník Honza Brož tradičně vykládá veselé historky z manželského života.
Dámská část Devítky: Markéta Madla Klupková, Jindřiška Brožová.
Příjemnou písničkářskou vsuvku před závěrem zařídili Stráníci z Litvínova. Tentokrát bez Míry Ošance, tedy jenom v duu Veronika Stráníková a Luboš Stráník.
Zlatý hřebíček do rakvičky, čili poslední  mezivystoupení: Muzikanti z kapel Lážo Plážo, Passage a Devítka rozesmáli publikum až k slzám předělávkou slavného hitu Grease lightning z muzikálu Pomáda. Hezky česky pojatý „Trakťák“ měl vpravdě megaúspěch.
Rozvernou náladu podpořily hity závěrečné kapely Hop Trop. Zleva Jaromír Šroub Vondra , Jaroslav Samson Lenk , Ladislav Huberťák Kučera.
Rozezpívané publikum se od pódia volně přesunulo k ohni, kde po oba večery zpívali a hráli svorně umělci i diváci.

Sdílet na...
Kam dál?

» Jak, kdy a proč na FolKaliště (Lucy)

» Desáté FolKaliště a přece první (Džexna)

» Setkání na FolKališti (Džexna)

» FolKaliště podeváté (Pavel Novák)

» Počtvrté aneb FolKaliště 2014 (6. - 7. 6. 2014) (Pavel Novák)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 
Slávka -vy-  - oheň chybí!   |109.80.96.xxx |11.07.2014 19:27:28
Díky za pěknou reportáž!
Při vkládání na stránky se ale vloudila chybička, fotka, kde je Jen tak tak je tu dvakrát, ale závěrečný oheň chybí
Houbák  - Opraveno   |SAdministrator |23.07.2014 19:08:40
Díky za upozornění! Omlouvám se...
Renata =o)   |Registered |24.07.2014 07:47:43
Pěkné fotky. Díky

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib