gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

04.08.2009 Jak propojit FT kalendář s vaším webem (Houbák)    PDF Tisk Email
Návody

Na novém webu Folktimu doposud nebylo možné propojit kalendář s vaším webem tak, jako to bylo kdysi možné a dost z vás nám to právem vytýkalo, protože jste na to byli zvyklí. Ve fóru jsem sliboval, že časem to bude určitě zase možné a protože sliby se mají plnit, tak ta možnost tu opět je. V následujícím článku se vám pokusím vysvětlit, jak tuto novou vlastnost nastavit a používat v malém tutorialu.

1. Je nutné se na Folktimu zaregistrovat, což provedete zde.

2. Po úspěšné registraci a následném přihlášení již můžete přidávat termíny do kalendáře (jak přidat nový termín teď nebudu popisovat, to třeba zase v jiném návodu)

3. V menu uživatele (obr. 1) přejdete do editace svého profilu

Menu uživatele
Obr. 1

4. Pod záložkou Kalendář - nast. (obr. 2) vyplníte cestu ke svému souboru CSS, který máte uložený na svém webu. Adresu pište bez úvodního „http://“ (např. www.nasekapela.cz/kalendar.css). Vzorový CSS soubor je ke stažení zde.
Pokud nic nevyplníte, použije se automaticky vzorový CSS soubor.
Pokud neumíte upravit CSS soubor, tak nezoufejte a napište mi. Určitě to společnými silami dáme dohromady.

Kalendař - nast.
Obr. 2

5. Vyberte jednu z možností pro zobrazení starých termínů, zda je chcete či nechcete zobrazovat.

6. Další možností je výběr šablony. Náhledy na šablony jsou zde. Speciální volbou je "vlastní". Pokud si ji vyberete, můžete si nastavit vlastní výpis kalendáře. K tomu slouží následující dvě textová pole:
- hlavička: zde do složených závorek napište názvy sloupců, jak chcete, aby se vypisovaly ve vašem kalendáři, např {Datum}.

- vlastní šablona: zde do složených závorek pište parametry, které jsou uvedeny pod tímto polem. Parametry musí být přesně opsány, jinak kalendář nebude termíny zobrazovat  správně. Co který parametr přesně dělá je u něj popsáno v závorce. Pokud by vám některý parametr chyběl, napište mi a pokusím se vám vyhovět, pokud to bude technicky možné.

Pozn.: Nezapomeňte, že počty parametrů v obou polích musí být shodné!

 

7. Adresa, kterou následně použijete na svých stránkách, je zobrazena v položce link, do které pouze doplníte číslo z řádku Vaše ID, např.: http://www.folktime.cz/kalendar.php?id=229). Tuto adresu vložte na svých stránkách např. mezi tag iframe, např.: <iframe src="http://www.folktime.cz/kalendar.php?id=229" width="500px" height="400px"></iframe>. Hodnoty "width" (šířka) a "height" (výška) si nastavte podle vašich stránek.

7. Vše uložte odkazem Aktualizovat

8. Poslední krok je již na vás – upravit si soubor CSS tak, aby kalendář odpovídal designu vašich stránek.

 

Takhle může třeba vypadat i kalendář na vašem webu...

Náhled kalendáře

A zde ještě odkazy na stránky, kde již takový kalendář funguje:

Skupiny, dua, písničkáři:

Žalman a spol (klikněte v menu na "Kalendář")
Devítka (klikněte v menu na "Koncerty")
Jarret
Hluboké nedorozumění (klikněte v menu na "Kalendář akcí")
Načas (klikněte v menu na "Koncerty")
COP - (klikněte v menu na "Vystoupení")
Country Colaps - (klikněte v menu na "Kalendář")
Minaret - (klikněte v menu na "Kalendář akcí")
Passage - (klikněte v menu na "Koncerty")

Hudební portály:

Bluegrass CZ - server věnovaný bluegrassu
Bluegrassová asociace ČR - server věnovaný bluegrassu
Folk (dřívější Folk & Country) - server věnovaný nejen folku a vydávající časopis Folk

Rádia:

Rádio Folk - internetové rádio
Rádio Samson - (klikněte v menu na "Pro vás" a následně na "Neseďte doma")

Kluby:

U Náčelníka - hudební krámek a klub (využita možnost rezervace vstupenek)

Fankluby:

Fanklub skupiny Žalman a spol - (klikněte v menu na "Kalendář")

 

Doufáme, že tuto možnost využijete a budete spokojení.


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 
Petr O. Hrubý  - využití formátu   |Registered |17.02.2010 22:44:54
Snažím se najít řešení, které by propojilo kalendář kapely se sběrným kalendářem na úrovni národní a celoevropské tak, jak to máte udělané ve folktimu. Používám jako základ google kalendář a gcalendar v joomle, a doteď jsem si neuvědomoval, že vy používáte taky joomlu.
Nemám problém použít folktime kalendář, ale bál jsem se toho, že se váš kalendář nemůže vyrovnat multilinguálnímu řešení googlu, tj. že němec vidí svůj kalendář v němčině, češi česky, angličané anglicky atd. Zároveň je tam spousta vychytávek jako zobrazení map atd.
Dotaz - jakou komponentu joomly na tento kalendář používáte?
Houbák   |SAdministrator |17.02.2010 23:15:00
Po vícejazyčném řešení kalendáře se zatím nikdo nesháněl. Určitě by nebyl problém i toto dořešit, pokud by o to byl mezi kapelami zájem. Vlastně by se jednalo nejspíš pouze o názvy jednotlivých sloupců. Ostatně, jak se tak dívám na Google kalendář, tak není 100% přeložen do CZ.
Využití Google map v kalendáři bylo, nicméně se to nesetkalo s velkým úspěchem. Ne každý byl ochoten vyplňovat všechny potřebné údaje k zobrazení mapy.
Nicméně o mapách stále uvažuji...
Je využita komponenta Eventlist, která je ale silně upravena pro naše potřeby. Propojení kalendářů je čistě naše řešení.
Petr O. Hrubý   |Registered |17.02.2010 23:25:47
Google kalendář je přeložen. Já ho vidím komplet česky. Jen se zobrazuje podle toho, jaký jazyk tam nastavíš... Řešení by snad taky bylo mít nějaký protokol na přepis mezi vaším kalendářem a google kalendářem. Vstupní formát pro hromadné nahrání obsahu z a do vašeho kalendáře. Já to ovšem neumím.
Houbák   |SAdministrator |18.02.2010 00:02:01
Pardon, díval jsem se na vaše stránky, ale tam používáte něco jiného.
O exportu/importu mezi kalendáři zatím neuvažujeme. Google kalendář není mezi kapelními weby moc rozšířený. Spíše se snažíme nabízet "naše" řešení pro pojení kalendářů. Už jenom z toho důvodu, že kapelám můžeme nabídnou přesně to, co by chtěly. Pokud byste chtěl přejít na naše řešení, tak podporu anglického jazyka do kalendáře doprogramujeme.
Petr O. Hrubý   |Registered |18.02.2010 00:39:17
Na našich stránkách mám momentálně v kalendáři trochu zmatek, který nastal tím, že jsem jako první krok k návrhu nového řešení zjistil, že je třeba upgrade na novou verzi gcalendar komponenty, což bylo natolik radikální, že si to vyžádalo odinstalaci staré před instalací nové. U nové se ale zatím peru s problémy, např. kapelní zkoušky, které jsou v Google kalendáři neveřejné, se mi vesele zobrazují i když nejsem přihlášen, což asi není dobře, atd.
Já se na celou věc ale dívám tak, že Google kalendář je hotová věc a je zdarma a neustále vyvíjena k dokonalosti. Nejde mi o angličtinu, ale o všechny evropské jazyky, které už teď Google má. Já chci, aby na webu evropské bluegrassové asociace bylo možno obsáhnout všechny akce v Evropě s tím, že si je uživatel prohlédne ve svém jazykovém prostředí. I když tam budou tedy háčky a čárky, bude tam v jeho jazyce mapa, datum, čas, adresa. Myslím, že připojením se k Google aplikacím je člověk otevřen novým změnám, kdežto propagovat místní kalendář pro celou Evropu by asi vyžadovalo příliš mnoho úsilí na to, aby se to vyplatilo (stejně se bavíme o něčem, co nám nikdo nikdy nezaplatí). Využívám např. posílání sms pozvánek zdarma, přiřazení známých, které pozvu, přímo z účtu Google (mám je jako jednu skupinu pro každý jam), když se změní jedna akce, tak ji prostě přetáhnu z jednoho dne na druhý a ono mi to samo pošle všem účastníkům informaci o změně, jiný typ akce můžu mít jinak zbarvený atd, je toho dost, co by bylo celkem zbytečné a náročné zavádět do vašeho kalendáře. U Google kalendáře mi chybí jen extra pole pro žánr jako máte vy. Ale v další verzi to budou mít, respektive snad to v Google kalendáři už je, ale ta joomla komponenta gcalendar to zatím nemá.
S něčím takovým je těžké soupeřit.
Navíc třeba i ty mapy - google mapy na rozdíl od seznamových mají vyšší rozlišení, plus prokliknete se na ulici tak, že vidíte fotku a můžete se podívat na průčelí baru, kam se chystáte - to je prostě senzační a pokud nevyužíváte googlu k těmto věcem, pak jak se anglicky říká, "you are fighting an uphill battle".
Takže zatím asi tak.
Audiovna.cz  - lze vložit celý kalendář?   |Registered |13.06.2015 22:16:01
Je možné vložit na své webové stránky kompletní kalendář, jak se zobrazuje na folktime.cz a ne pouze s akcemi, které vložím já?

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
151617181921
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib