gototop
23.04.2018 Koncert, který se nekonal. (Michal Jupp Konečný)    Tisk
Nápady a otazníky
Myslím, že Michal Tučný je nejvýznamnější osobností české country hudby. A věřím, že i většina hudebních posluchačů je podobného názoru. Dokonce i těch, kteří by si o tuzemskou country ani neopřeli kolo.
Třiadvacet let od jeho smrti na tom nemohlo moc změnit. Vedeni láskyplným vztahem se rozhodli pořadatelé z agentury KyNo uspořádat vzpomínkový koncert. V Lucerně. Po celou dobu příprav mi vše připadalo takové trochu utajené. Plakátek s textem MICHAL TUČNÝ a Přátelé & Rattlesnake Annie moc nevypovídal, a stálo mě dost hledání, než jsem se dozvěděl, kdo jsou ti a Přátelé s velkým P. František Nedvěd, Tomáš Linka, Věra Martinová, Míša Tučná, Ondřej Ruml a Kateřina Marie Tichá. A Anička Chřestýšová.
Prostě vzpomínkový koncert. Lucerna je na takovou příležitost důstojné místo. Dávní návštěvníci lochotínských Port si na Annie pamatují a bylo to zjevení. Při pozdějších návštěvách už byla tak nějak přiřazena k Michalovi a také ji poznávali jen návštěvníci Country stodol v Hošticích, které už také zavál čas. Je dost pravděpodobné, že lidé pod padesát o Aničce Chřestýšové nikdy neslyšeli.
Zrušeno!
Zrušeno!
Třiadvacet let je jedna generace. V té další už možná Michal a spol. nezapustil takové kořeny. A taky za ty roky už všichni vydavatelé i radia vybagrovali Michalův odkaz až na podloží.
Koncert se chystal na 26. duben a už od prosince byly vstupenky v předprodeji. V polovině dubna se objevil oznam, že koncert je zrušen. Někde v médiích se uváděly technické důvody, jinde slabý předprodej a korunu všemu nasadil redaktor z Novinek.cz titulkem „O Michala Tučného už není zájem“.
Přemýšlím, co způsobilo ten „nezájem“. Možná měli pořadatelé s Lucernou velké oči. Přecenili i další věci: koncert s nápisem MICHAL TUČNÝ bez Michala Tučného s cenou vstupenek začínající na 1490 korunách. Spíš ale podcenili propagaci; pořádná informovanost nastala, až když byl koncert zrušen. (Ale tak je to s novináři obvyklé: když je průšvih, dokážou zabrat.)
Jen zmařená příležitost, žádný horor se nekonal. Ale zamrzí to, jednak směrem k Michalovu odkazu a pověsti, ale hlavně kvůli pohledu veřejnosti na žánr: Podívejte na ten folk a country, když ani ty největší hvězdy nedokážou…

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib