gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

DELIVER NEW EVENT REG E-mail Tisk

Termín

Kdo: FESTIVAL TRAMPSKÉ PÍSNĚ, Horní Jelení
Název akce/fest.: 43. ročník FTP
Kdy: 25.05.18 - 27.05.18 21:00 - 10:00
Místo: na louce u Nory poblíž Rekreačního zařízení Radost
Ulice:
Město: Horní Jelení
Typ akce: Festival
Žánr: tradiční trampská
Vstupné: 150 Kč

Popis

pátek 25. 5. 2018 ve 21 hodin– slavnostní zapálení festivalového ohně

sobota 26. 5. 2018 od 10 hodin přehlídka soutěžních kapel, v podvečer vystoupení hostů a finále celodenní přehlídky kapel

 Popis akce:

Vystupující kapely prezentují zejména klasické české a slovenské trampské písně ve dvou předkolech. V reprodukci písní je nutné dodržet pravidlo, že jedna z písní musí být složená do roku 1950. Tímto se snažíme motivovat kapely, aby pátraly po starých trampských písních, zprostředkovávaly je publiku a tím je oživovaly, přenášely na další trampské generace. Což je hlavní cíl festivalu.

Z vystupujících kapel jsou porotou a diváky vybrány ty nejlepší, postupující do večerního finále. Před půlnocí jsou pak vyhlašováni ti nejlepší z nejlepších.

Během večerního finále vystoupí i zajímavý host – tím letošním bude hudební skupina Falešná karta z Nového Města na Moravě.

 

Doprovodný program festivalu:

Unikátní Mobilní trampské muzeum – expozice trojrozměrných předmětů, článků, fotografií, příběhy osobností trampingu, suvenýry týkající se historie trampingu. V pátek odpoledne a v sobotu celý den v areálu festivalu.

 

Archiv trampských písní a Archiv trampských osad - možnost získat info o své oblíbené písni či osadě.

 

Tombola – každoročně si účastníci festivalu odvážejí hodnotné ceny.

Festivalový informační stánek-  festivalové  noviny zdarma, prodej festivalových suvenýrů - pohledy, odznaky, magnetky, CD s festivalovými písněmi, drobnosti pro děti.

Vstupné: 150 Kč, těhotné ženy, ZTP a děti do 15 let vstup zdarma.

 

Festival je bezbariérový, včetně bezbariérového WC pro vozíčkáře.

Soutěž o vstupenky na Festival - pokud správně odpovíte na soutěžní otázku  Kolik členů musí mít hudební skupina, aby mohla vystupovat na festivalu?  a odpověď nám zašlete na e-mail Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript  do 13.5.2018, budete zařazeni do slosování o 2 vstupenky na letošní festival a festivalový balíček.

 

Zaregistrovaní uživatelé:

Musíte se přihlásit, pokud se chcete zaregistrovat na tento termín.

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
222324
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib