gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

29.11.2010 Předvánoční Notování s dárkovým hostem (Rada Notování)    PDF Tisk Email
PR
Poslední Notování v kalendářním roce 2010, jeho 4. základní kolo VIII. ročníku, proběhne již 2. prosince, tedy tento čtvrtek. Místem děje je opět sálek Music Hall v prvním poschodí obchodu hudebními nástroji Music City v Ocelářské ulici č. 39 v Praze 9, jen 200 m od stanice metra B Českomoravská. Přesný popis cesty odkudkoliv naleznete zde.

Jitka Vrbová
Jitka Vrbová
foto: ltwmusic.cz
Ze šesti soutěžících tohoto večera jsou čtyři mimopražští. Tři z nich přijedou do Prahy od východu. Nejdál to bude mít písničkář Monty, rodák z Ostravy žijící v Přibicích u Brna. Zhruba poloviční trasu absolvuje skupina Gloriet - Pardubice. A třetí poutnice z východu, písničkářka Eliška Sýkorová, má Notování téměř za humny. Z Českého Brodu do Vysočan je to sotva 30 kilometrů. Dvojí výjimku tohoto večera drží kapela Půl dechu do měchu z Hořovic, která to bude mít do Music City přibližně dvakrát tak daleko jako Eliška. Ty výjimky jsou následující: Půldeši přijedou jako jediní do Prahy od západu a zároveň jsou jedinými soutěžícími tohoto základního kola, kteří v Notování již soutěžili. Sestavu na obvyklých šest rozšiřují Pražané, písničkář Los Vojtos a skupina Š. O. K., která se ovšem příliš pražskou necítí, neb její domovský Radotín byl k Praze připojen teprve v r. 1974, zatímco první písemná zmínka o této obci pochází z poloviny 12. století.

Za dveřmi přešlapuje svatý Mikuláš a za zády mu svítí betlémská hvězda ohlašující Vánoce. Čas dárků se blíží. Jako dárek všem příznivcům Notování jsme pozvali mimořádně vzácného hosta. Naše pozvání přijala paní Jitka Vrbová, živá legenda českého jazzu a swingu (např. Metropolitan Jazzband Praha nebo Hot Jazz Praha), ale i folku (zejména skupina Sépie) a trampské písničky (od mládí ji zpívá ráda kdekoliv a s kýmkoliv), která oslavila nedávno velkým koncertem v Divadle U Hasičů svoje sedmdesáté narozeniny. Spolu s paní Jitkou vystoupí její dlouholetý hudební partner, vynikající jazzman a trampíř pamětnické generace, kytarista Standa Chmelík.

Touží-li si někdo rozšířit vědomosti o soutěžících či hostech tohoto večera, nebo se chce o soutěži dozvědět cokoliv jiného, nechť navštíví stránky Notování. Ale daleko důležitější než si o muzice číst, je ji poslouchat. A nejlépe se samozřejmě poslouchá naživo! Proto se těšíme na vaši návštěvu Notování.

Sdílet na...
Kam dál?

» Notování – reportáž ze 4. a pozvánka na 5. kolo (Rada Notování)

» Červnové Notování (Miloš Keller)

» Notování 15. května 2014 s překvapením (Rada Notování)

» Výsledky 2. semifinále IX. ročníku Notování (Rada Notování)

» Notování minule (1. března) a příště (5. dubna) (Karel Vidimský - Cimbura)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
222324
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib