gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

05.09.2011 Notování klepe na dveře (Rada Notování)    PDF Tisk Email
PR
Koho uvidíme v 1. základním a dalších kolech IX. ročníku soutěže
Po prázdninové odmlce se hlásí Rada Notování se souhrnnou zprávou o tom, co ji – a budete-li mít zájem, ani vás – v novém ročníku nemine. V první řadě informace pro nedočkavé: soutěžícími 1. základního kola IX. ročníku písničkové soutěže folkových a hudebně příbuzných interpretů Notování budou Balzamína – Pardubice, Čáry máry – Plzeň, Martin Hejnák – Kladno, Sova něžná – Praha, Petr a Jitka Šottovi – Slatiňany u Chrudimi a 9. patro – Praha. Po jejich vystoupeních a přestávce nový ročník otevře mimosoutěžním vystoupením spoluzakladatelka a patronka soutěže, kapela Sekvoj a dále následuje, jako vždycky, vyhlášení výsledků a konec. Stejně jako celý minulý ročník, proběhne tento večer 8. září 2011 na scéně Music City Clubu v patře budovy největšího pražského obchodu hudebními nástroji Music City, kam se dostanete podle návodu, který si můžete otevřít zde. Další odstavce jsou určeny těm, kteří chtějí o novém ročníku soutěže vědět víc:

Ilustrační foto
Ilustrační foto
foto: Lucie Haschková
Do nového ročníku Notování se přihlásilo okolo šedesáti zájemců, z nichž mnohé jsme do soutěže nemohli z časových důvodů zařadit. Jak jsme předem oznámili, přijato bylo prvních šestatřicet přihlášených, několik dalších se stalo náhradníky. Domníváme se, že není bez zajímavosti, že příjem přihlášek do IX. ročníku začínal o půlnoci z 9. na 10. června 2011 a přihláška č. 36 byla doručena do naší mailové schránky 10. června v 11.23. Pro srovnání uvádíme, že loni byla kvóta šestatřiceti naplněna během 20 hodin a 50 minut.

Do minulého ročníku se nominovalo pětadvacet nováčků naší soutěže. (Z nich tři nakonec nesoutěžili a naopak startoval jeden poprvé přihlášený náhradník.) Letos je přihlášeno naprostých nováčků třináct. Jsou to (v abecedním pořádku) Alternativa - Plzeň, Balú (Roman Baloun) - Uherské Hradiště, Čáry máry - Plzeň, Standa Čermák & Dreams - Praha, DRC - Ostrov nad Ohří, Fukanec - Nové Město nad Metují, Kolečkový dům - Praha, Jiří Mucha & Jana Balejová - Plzeň, Karel Carlos Pečenka - Borovany u Č. Budějovic, Michal Pustay - IPU - Praha, Sova něžná - Praha, Tata Mia - Kolín, Trativod - Mělník a Vasilův Rubáš - Praha. Nováčky soutěže jsou i další čtyři formace, Druga - Praha, Jsme v tom – Plzeň, Pavel Petran a kapela - Praha a The Chimpanzees - Praha, ale některé jejich členy jsme viděli na scéně Notování již v předchozích ročnících.

Dobří holubi se vracejí: Z třiadvaceti nováčků zúčastněných v osmém ročníku se v limitu stihlo přihlásit sedm: Gloriet - Pardubice, Radim Flender a spol. - Praha, Jerry a dcerry - Příbram, Růže v trní - Plzeň, Věneband - Litomyšl, Marek Vojtěch - Praha a Tomáš Vyoral - Otrokovice. Stejně jako oni, budou v Notování soutěžit podruhé i účastníci sedmého ročníku, Petr a Jitka Šottovi ze Slatiňan a X-tet z Jindřichova Hradce, kteří se do minulého ročníku nestihli přihlásit včas a skončili mezi náhradníky. Vícenásobných účastníků Notování se do devátého ročníku přihlásilo devět. Setkáme se tak znovu s Balzamínou z Pardubic (účastníci 5. a 6. ročníku), se Standou Haláčkem z Kostelní Lhoty u Sadské (5. až 8. ročník), s Martinem Hejnákem z Kladna (6. až 8. ročník), s Netřískem z Chodova u Karlových Varů (4. až 6. a 8. ročník), se Sedmi nedostatečnými z Plzně (7. a 8. ročník), s Michalem Vaňkem z Nového Boru (3., 4. a 6. ročník) a s Vegetem (5. a 8. ročník) a 9. patrem (7. a 8. ročník) z Prahy. A samozřejmě, jako po všech osm předchozích ročníků, i s pražským Quaoarem.

Jako hosty dalších základních kol na scéně Notování uvítáme anglického písničkáře Alasdaira Bouche, Jaromíra Františka Palmeho – Fumase ze skupiny Původní Bureš – Praha, ostravskeho barda Pepu Streichla s Jiřím Svítkem – klarinetistou z Prahééé, a skupiny Načas – Praha a Tamaral, jenž opět rozpíná svá křídla mezi Českomoravskou vysočinou a Prahou.

Kdy bude kdo soutěžit a kdy uvítáme kterého z hostí, se dozvíte v přehledu zavěšeném na stránkách Notování. A my, Rada Notování, se těšíme, že i v novém ročníku zachováte soutěži přízeň, přijdete se podívat na to, jak hrajou vaši oblíbenci a kamarádi, poznáte při tom i nové tváře hudební scény a nejlepší z nich podpoříte svými hlasy. Ahoj na Notování ve čtvrtek 8. září a dále o všech prvních čtvrtcích v měsíci!

Sdílet na...
Kam dál?

» První finalista Notování - Vasilův Rubáš - a ti druzí (Honza Dobiáš)

» Notování - soutěž takřka mezinárodní! (Rada Notování)

» Dubnové Notování (Miloš Keller)

» Finále Notování bude již tento čtvrtek! (Rada Notování)

» Výsledky 3. semifinále kola VIII. ročníku Notování 5. 5. 2011 (Rada Notování)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
222324
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib