gototop
05.09.2011 Notování klepe na dveře (Rada Notování)    Tisk
PR
Koho uvidíme v 1. základním a dalších kolech IX. ročníku soutěže
Po prázdninové odmlce se hlásí Rada Notování se souhrnnou zprávou o tom, co ji – a budete-li mít zájem, ani vás – v novém ročníku nemine. V první řadě informace pro nedočkavé: soutěžícími 1. základního kola IX. ročníku písničkové soutěže folkových a hudebně příbuzných interpretů Notování budou Balzamína – Pardubice, Čáry máry – Plzeň, Martin Hejnák – Kladno, Sova něžná – Praha, Petr a Jitka Šottovi – Slatiňany u Chrudimi a 9. patro – Praha. Po jejich vystoupeních a přestávce nový ročník otevře mimosoutěžním vystoupením spoluzakladatelka a patronka soutěže, kapela Sekvoj a dále následuje, jako vždycky, vyhlášení výsledků a konec. Stejně jako celý minulý ročník, proběhne tento večer 8. září 2011 na scéně Music City Clubu v patře budovy největšího pražského obchodu hudebními nástroji Music City, kam se dostanete podle návodu, který si můžete otevřít zde. Další odstavce jsou určeny těm, kteří chtějí o novém ročníku soutěže vědět víc:

Ilustrační foto
Ilustrační foto
foto: Lucie Haschková
Do nového ročníku Notování se přihlásilo okolo šedesáti zájemců, z nichž mnohé jsme do soutěže nemohli z časových důvodů zařadit. Jak jsme předem oznámili, přijato bylo prvních šestatřicet přihlášených, několik dalších se stalo náhradníky. Domníváme se, že není bez zajímavosti, že příjem přihlášek do IX. ročníku začínal o půlnoci z 9. na 10. června 2011 a přihláška č. 36 byla doručena do naší mailové schránky 10. června v 11.23. Pro srovnání uvádíme, že loni byla kvóta šestatřiceti naplněna během 20 hodin a 50 minut.

Do minulého ročníku se nominovalo pětadvacet nováčků naší soutěže. (Z nich tři nakonec nesoutěžili a naopak startoval jeden poprvé přihlášený náhradník.) Letos je přihlášeno naprostých nováčků třináct. Jsou to (v abecedním pořádku) Alternativa - Plzeň, Balú (Roman Baloun) - Uherské Hradiště, Čáry máry - Plzeň, Standa Čermák & Dreams - Praha, DRC - Ostrov nad Ohří, Fukanec - Nové Město nad Metují, Kolečkový dům - Praha, Jiří Mucha & Jana Balejová - Plzeň, Karel Carlos Pečenka - Borovany u Č. Budějovic, Michal Pustay - IPU - Praha, Sova něžná - Praha, Tata Mia - Kolín, Trativod - Mělník a Vasilův Rubáš - Praha. Nováčky soutěže jsou i další čtyři formace, Druga - Praha, Jsme v tom – Plzeň, Pavel Petran a kapela - Praha a The Chimpanzees - Praha, ale některé jejich členy jsme viděli na scéně Notování již v předchozích ročnících.

Dobří holubi se vracejí: Z třiadvaceti nováčků zúčastněných v osmém ročníku se v limitu stihlo přihlásit sedm: Gloriet - Pardubice, Radim Flender a spol. - Praha, Jerry a dcerry - Příbram, Růže v trní - Plzeň, Věneband - Litomyšl, Marek Vojtěch - Praha a Tomáš Vyoral - Otrokovice. Stejně jako oni, budou v Notování soutěžit podruhé i účastníci sedmého ročníku, Petr a Jitka Šottovi ze Slatiňan a X-tet z Jindřichova Hradce, kteří se do minulého ročníku nestihli přihlásit včas a skončili mezi náhradníky. Vícenásobných účastníků Notování se do devátého ročníku přihlásilo devět. Setkáme se tak znovu s Balzamínou z Pardubic (účastníci 5. a 6. ročníku), se Standou Haláčkem z Kostelní Lhoty u Sadské (5. až 8. ročník), s Martinem Hejnákem z Kladna (6. až 8. ročník), s Netřískem z Chodova u Karlových Varů (4. až 6. a 8. ročník), se Sedmi nedostatečnými z Plzně (7. a 8. ročník), s Michalem Vaňkem z Nového Boru (3., 4. a 6. ročník) a s Vegetem (5. a 8. ročník) a 9. patrem (7. a 8. ročník) z Prahy. A samozřejmě, jako po všech osm předchozích ročníků, i s pražským Quaoarem.

Jako hosty dalších základních kol na scéně Notování uvítáme anglického písničkáře Alasdaira Bouche, Jaromíra Františka Palmeho – Fumase ze skupiny Původní Bureš – Praha, ostravskeho barda Pepu Streichla s Jiřím Svítkem – klarinetistou z Prahééé, a skupiny Načas – Praha a Tamaral, jenž opět rozpíná svá křídla mezi Českomoravskou vysočinou a Prahou.

Kdy bude kdo soutěžit a kdy uvítáme kterého z hostí, se dozvíte v přehledu zavěšeném na stránkách Notování. A my, Rada Notování, se těšíme, že i v novém ročníku zachováte soutěži přízeň, přijdete se podívat na to, jak hrajou vaši oblíbenci a kamarádi, poznáte při tom i nové tváře hudební scény a nejlepší z nich podpoříte svými hlasy. Ahoj na Notování ve čtvrtek 8. září a dále o všech prvních čtvrtcích v měsíci!

Sdílet na...
Kam dál?

» Dubnové semifinále Notování + výsledky březnového (Rada Notování)

» 2. základní kolo Notování bude již tento čtvrtek! (Rada Notování)

» Třetí kolo vítězné pro tři z pěti (Honza Dobiáš a Cimbura)

» Notování minule (7. září) a příště (5. října) (Karel Vidimský - Cimbura)

» Z Kalendáře koncertů vybíráme... ()

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib