gototop
30.01.2012 Šesté základní kolo Notování bude již tento čtvrtek (Rada Notování)    Tisk
PR
Když psal Honza Dobiáš do závěru reportáže z minulého Notování větu „Vedle toho, že hostem bude výborný Načas, je velmi zajímavě obsazeno i soutěžní pole“ jako pozvánku na kolo další, nevěděl o něm ještě nikdo z nás zdaleka tolik, jako víme dnes… Leč nepředbíhejme událostem a řekněme na úvod, že 6. základní kolo IX. ročníku písničkové soutěže Notování proběhne v Music City Clubu v Praze 9 již tento čtvrtek, 2. 2. 2012 od 19:30. No teď k tomu, co bylo, je a bude:

Načas jako host Notování v r. 2009
Načas jako host Notování v r. 2009
foto: Jirka Paparaci Šámal
Za rok mezi přihláškou a vystoupením v soutěži se může semlít ledacos od celkem nepatrného onemocnění, které ale zabrání v účasti ve sjednaném termínu, až po zánik souboru. Z různých důvodů se účasti v 6. základním kole během ledna vzdaly formace Jsme v tom z Plzně a Fukanec z Nového Města nad Metují. Učinili tak včas na to, aby místo nich mohli být pozváni náhradníci. Ve startovním poli z původní sestavy zbyli dva sólisté a dvě kapely. Sólisty jsou, v Notování premiérově Michal Pustay - IPU, doprovázející své až meditativní písně na kytaru nebo na opražcované violoncello, a čiperný sympaťák s akordeonem Marek Vojtěch, náš loňský finalista. A kapely? Stejně jako IPU je nováčkem Notování i třetí pražský soutěžící, netradičně obsazená skupina Kolečkový dům, která staví na čtyřech ženských hlasech, z nichž jeden patří Petře Feltové, která zpívá i ve skupině Szmyrum a chechuum (semifinalisté sedmého ročníku). Čtvrtým řádně zapsaným soutěžícím je pohodový příbramský rodinný band Jerry & dcerry, jenž známe z finále minulého ročníku - včetně houslisty Martina Lukeše, který nechce být dcer(r)ou Jerryho Lienerta za žádnou cenu! Startovní pole jsme doplnili do počtu šesti dvěma soubory, které se přihlásily těsně po uzávěrce soutěže. Dívčí trio KaBáJa z Jablonce nad Nisou, které je již dlouho hvězdou hudebních soutěží pro děti a mládež a loni bylo i finalistkou Notování. V pánském triu XXLive se sešli poslední dva muži z původní sestavy skupiny, fenomenální kytaristé  Pjeer van Eck a Pietro Zatliáni, s neméně schopným perkusionistou Petrem Kamišem (Tamaral, ex Šantré) což je rovněž příslibem zajímavé muziky. V Notování je uvidíme poprvé.
Nesoutěžním vystoupením korunuje po přestávce program host večera, sedmnáct let mladá pražská folk-rocková kapela Načas. Dnes už si málokdo pamatuje, že ji v Praze, na studentských kolejích, založili 1. března 1995 tři mimopražští studenti s tím, že je to jen na chvíli, jen na čas studií… Jak čas šel, tak kapela, ve stále se vyvíjející sestavě (ze zakladatelů zbývá už jen kapelník Honza Komín), vyhrála dvě Porty (1998 a 2006), ze Zahrady si přivezla dva Krtky (1998 a 2007) a dobře hraje a vesele se vyvíjí dál. Minimálně dvě podstatné změny ji čekají v nejbližších týdnech či měsících, ale o tom už se můžete dočíst na webu Notování, kde se o soutěži dozvíte i to, co vědět nechcete, a kam byl včera zavěšen článek Načas v Notování potřetí a nejjedinečněji.

Kdo trpělivě přečetl celý tento článek až sem, už ví, že poslední základní kolo devátého ročníku Notování bude vskutku jedinečné. A kdo na to nepřijde ani při dalších pokusech, ten má prostě smůlu. Na všechny, kteří vědí, se těšíme 2. února v půl osmé večer v Music City Clubu.

Sdílet na...
Kam dál?

» 18. FOLKomín obrazem (Renata Králová)

» FOLKomín 2014 – plnoletost a rozchod v jednom! (Školník)

» Únorové Notování (Miloš Keller)

» Listopadové Notování (Miloš Keller)

» Jako tenkrát pod Vyšehradem (Karel Vidimský - Cimbura)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib