gototop
01.10.2012 Hostem Notování bude skupina Šantré (Rada Notování)    Tisk
PR
Jsou to přesně čtyři týdny, co jsme vás na tomto místě zvali na první soutěžní večer jubilejního desátého ročníku Notování a už je za dveřmi druhý! Druhé základní kolo této písničkové soutěže proběhne tento čtvrtek, 4. 10. 2012, v pražském Music City Clubu. Začátek programu je jako vždy v 19:30 a v soutěžní části programu se na scéně vystřídají kapely Kalypso z Prahy, Netřísk z Chodova u Karlových Varů, Trio de Compostela z Českých Budějovic, Věneband z Litomyšle a písničkáři Zdeněk Větrovec z Brna a Jan Vytásek z Prahy.

Na začátku druhé části večera, kdy bude Rada Notování v ústraní vyhodnocovat soutěž a sečítat divácké body, vystoupí jako host pražská skupina Šantré, která je, vedle řady dalších úspěchů, i jedním ze dvou vítězů prvního ročníku Notování (v r. 2004 se totiž Rada Notování neshodla s diváky v názoru, kdo byl nejlepší). Osm let je dlouhá doba, která může přinést změnu i v tak malém obsazení jako je trio. A přinesla, i když až na jaře tohoto roku, kdy ze Šantré odešla zpěvačka Inka Tognerová. Takřka ne vlastním přičiněním objevil kapelník Šantré Dušan Vainer pro kapelu novou zpěvačku Terezu Bárovou. Náhoda ho vedle ní posadila při kterémsi jamu a on si všiml, že moc dobře zpívá… Po několika zkouškách vystoupila Tereza poprvé za mikrofonem a poprvé v životě na scéně a před lidmi. Stalo se 13. července 2012 na Folkové růži v Jindřichově Hradci. Přesto, že ten den byl pátek, bylo to vystoupení šťastné, jak dokládá video:
Od té doby proběhla řada dalších zkoušek i pár vystoupení, Tereza už nezpívá pouze písničky po Ince a všechno napovídá tomu, že tentokrát se máte v Music City Clubu opravdu na co těšit.

Závěrem si dovolujeme připomenout
a) že vše o Notování se dozvíte na jeho oficiálních stránkách,
b) že kompletní rozpis desátého ročníku s internetovými odkazy a videoukázkami je zavěšen na Bandzone, na profilu Rady Notování,
c) že se velice těšíme na vaši návštěvu při druhém, i kterémkoliv dalším kole desátého ročníku Notování!

Sdílet na...
Kam dál?

» Notování v mrazivém čase sněhové kalamity (Honza Dobiáš)

» Výsledky 2. základního kola X. ročníku Notování (Rada Notování)

» Notování 3. dubna 2014, jaké bylo... (Rada Notování)

» Soutěž o vstupenky na finále Notování (FOLKtime.cz)

» Výsledky 2. semifinále X. ročníku Notování (Rada Notování)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib