gototop
09.11.2021 Listopadové Notování (Miloš Keller)    Tisk
Reportáže
První listopadový čtvrtek proběhlo již třetí základní kolo XVIII. ročníku Notování a tentokrát už všechno bylo tak, jak má být. Dozvěděli jsme se, že Brno opravdu existuje a o Kometě se dokonce zpívalo.
Jako první vystoupily Mexické saně. Pamatuji si je i ze základních kol pražské Porty. Je to dobře nebo špatně? Opět bohužel rušil trochu přepjatý až operetní zpěv zpěváka. Když zpívala zpěvačka, rázem z toho byla průměrně slušná trampská skupina. Ukázal se i trochu nedostatek textů – nadbytek lalala a podobných zpěvných slabik. Zaujal Racek a varianta na Oranžák: Metro A. Oceňuji mexické klobouky.
Zkusmeto v písni Novinky
Zkusmeto v písni Novinky
foto: Rejka Balcarová
Následovalo Braduo – duo otec a syn Bradáčkovi. Opět kytarista nasadil afektovaný styl zpěvu a devalvoval tak synův výkon – ten by si zasloužil na saxofon větší prostor a současně i větší prostor ke zpěvu – obojí zvládá naprosto výborně, což prokázal ve skladbě Lásko má. Kometa by zasloužila zkrátit, instrumentálka Víla je velmi slušná skladba a každá kapela má holt odrhovačku: Uaptyda song.
Už jsem si tak nějak říkal, že další kolo proběhne bez překvapení, ale pak to přišlo a hned tři pecky. Začala skupina Zkusmeto – čtyři interpretky a muzikantky a jeden muž za bicími, chvíli zpívající a hrající na kytaru. Moderní zvuk, velmi dobré vokály a vícehlasy, velmi dobré současné a přitom ne laciné texty. Jsou „in“ co se týče popisu současnosti v textech, ale nejsou negativní, dovedou velmi sympaticky prezentovat názory (Novinky, Umění). Poslouchal jsem po dlouhé době se zatajeným dechem.
Duo Bárka
Duo Bárka
foto: Jiří Esser
A pak přišla Paní Tau, což je sestava kolem bývalé kolegyně z rádia Lucky Kaletové. Soustředili se na blues, moderně podané a velmi zažité. Kromě zpěvu Lucky byly velmi povedené i nástroje – kytara i basa a bicí rovněž. Lucka dala i dávnou Pohádečku z repertoáru jedné z jejích dávných skupin.
Na hosta obvykle už utíkám domů, ale tentokrát jsem dál seděl jako přikovaný – duo BárkaPavel Barnáš na violoncello a Ivanka Pokorná na keltskou harfu. Střídali žánry, od vážné muziky přes filmové melodie po pop a kombinace nástrojů a provedení bylo vskutku virtuózní (i díky nástrojové kombinaci). Suma sumárum, tohle kolo Notování bylo hodně nadprůměrné a kdo jste tam nebyli, o hodně jste přišli.

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib