gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

26.04.2016 Martina Trchová dokončila třetí album Holobyt, a to s nadžánrovou výbavou (FOLKtime.cz)    PDF Tisk Email
Novinky
Martina Trchová se jako písničkářka pohybuje na pódiích od svých sedmnácti let.  Její talent se projevil záhy, na Folkovém kvítku a posléze v dalších  celostátních soutěžích, získala několik ocenění za svou autorskou tvorbu. V roce 2005 jí vydavatelství Indies Records vydalo debutové album Čerstvě natřeno. Martina 10 let vystupovala s flétnistkou Karolínou Skalníkovou a posledních šest let ji nejčastěji potkáváte v sestavě Martina Trchová Trio.
Na stránkách FOLKtime.cz jsme o hudebním vývoji Martiny Trchové psali téměř od jejích písničkářských začátků a sledovali, jak všestranně talentovaná dívka dozrávala v mladou ženu, která v současnosti patří na špičku naší folkové scény.  V těchto dnech vrcholí dokončování jejího třetího alba s názvem  Holobyt. Album “o hledání domova” posouvá Martinu Trchovou k výraznější žánrové otevřenosti. Publiku jej poprvé představí 17. května na křtu v pražské Malostranské besedě.
Martina Trchová Trio
Martina Trchová Trio
Foto: Jiří Štarha
Po úspěšném albu Takhle ve mně vyjou vlci (Indies MG, 2010) pracovala Martina Trchová na nových písních se svým Triem (Patrik Henel - kytary, Radomír Polívka - kontrabas, Petr Chlouba – bicí a perkuse). Výsledkem je nové album Holobyt, které po šesti letech hledání přináší 12 hudebně plnokrevných nadžánrových písní. „Dodnes jsem vnímaná jako písničkářka“ říká Martina Trchová, „ale věřím, že si tenhle projekt najde cestu k mnohem širšímu publiku, protože se nám podařilo najít pro písně kabát, který je energičtější a hudebně barevnější.  A to vše, aniž bychom ubrali písním na křehkosti.“
Leitmotivem alba je pro Martinu Trchovou hledání domova, a to jak domovského místa ve světě, tak uvnitř v sobě samé. „To zvláštní slovo holobyt nevnímám skepticky: je to prázdný prostor, který lze znovu zabydlet a vykročit někam dál. I lidem, kteří dávno někde bydlí, se někdy zachce revidovat, kam vlastně patří,” říká. V posledních letech ji - jakožto výtvarnici - cesty zavedly do Himálaje či Kazachstánu. Vozila si odtamtud nápady, které dnes dotvářejí písně o její pražské existenci (Holešovické paničky, Domů do Manin, Balkonové blues, Tělo, Strach).
Křest alba Holobyt v Malostranské besedě
Křest alba Holobyt v Malostranské besedě
Všechny texty na albu napsala Martina Trchová, hudba vznikla ve spolupráci Martiny a kytaristy Patrika Henela, aranžmá jsou dílem celé kapely.
Na albu se objevují tři hosté (Bharata Rajnošek – dechové nástroje, Mário Bihári – akordeon a Radek Kašpar – fender piano).
Křest alba proběhne 17. května v Malostranské Besedě. Kmotrou bude jihoafrická zpěvačka a skladatelka Melanie Scholtz.
Aktuálně vznikl i videoklip V kvartě žestě. Na song Trchové jej vytvořili zahraniční studenti FAMU International; natáčelo se v USA. https://www.youtube.com/watch?v=SjELvCvpcb4
Poté, co její debut produkoval Zdeněk Vřešťál (ex-Nerez) a druhé album Michal Němec (Jablkoň), vzniká třetí album poprvé v samostatné produkci Trchové a jejího Tria. Natočeno bylo ve studiích Svárov a Harryton studio. Album Holobyt vydává Martina Trchová & Trio ve spolupráci s Indies MG.
Ještě připomínáme, že v současné době běží poslední čtvrtina crowdfundingové kampaně na serveru Hithit k vydání alba Holobyt. Čeká vás také řada odměn, tak neváhejte.
https://www.hithit.com/cs/project/2323/martina-trchova-trio-natacime-nove-cd-holobyt

Sdílet na...
Kam dál?

» První finalista Notování - Vasilův Rubáš - a ti druzí (Honza Dobiáš)

» Živá hudba v (údajně) mrtvých zimních měsících (Tomáš Hrubý)

» Martina Trchová v Divadle Exil (Tomáš Klement)

» Putovní festival písničkářů Hudební sklepy přijíždí do Vltavské (Václav Koubek)

» Martina Trchová: Hustě zabydlený Holobyt v Malostranské besedě (Tomáš Hrubý)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 
Belmondo   |Manager |26.04.2016 12:47:41
Martina svoje zážitky z cesty pod Himaláje skvěle vylíčila v graficky neskutečně nádherně výtvarně a graficky vydané knížce Deníky z Ladakhu, doplněné autentickými hudebními nahrávkami na CD. Jeden z vydavatelských nejzajímavějších událostí loňského roku stále lze pořídit a stojí za to.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
1516171821
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib