gototop
23.09.2016 Nové klipy Květů a Jamese Harriese (FOLKtime.cz)    Tisk
Novinky

Nejnovější videoklip Město natočila kapela Květy v původním složení a po prvním úspěšném singlu Salvation z posledního alba přichází britský písničkář James Harries s novým klipem k písni Shooting Star.

Kapela Květy má nový videoklip, hlavní roli hraje Brno. Režisérem videa na doposud nevydanou skladbu Město je Jan Fuksa. Písnička je připravena pro retrospektivní album, které ponese jméno Starý Kortykoid. Datum vydání těchto raritních nahrávek ještě není stanoveno, ale Martin E. Kyšperský a Aleš Pilgr natočili většinu písní v sestavě s baskytaristou Ondřejem Čechem a houslistou Albert Novákem. A současné video je rozloučení s touto sestavou Květy, která se promění v trio s multiinstrumentalistou Ondřejem Kyasem.

Martin E. Kyšperský představuje videoklip, který se natáčel v brněnských ulicích. „Skladba ´Město´ nepotřebuje vysvětlení, protože se v ní všechno říká úplně rovně a bez jinotajů. Ale taky chci říct, že je to lepší, než to bývalo v době kdy jsem píseň psal. Brno se mění, spousta nových pěkných kaváren, čisté parky s pouličními piany, dokonce i v politice lidé, kterým máme chuť věřit. Je v tom naděje. Vždy závisí na úhlu pohledu - dá se na to koukat i naštvaně. A o tom je ta písnička."

Květy nyní aktuálně dolaďují svůj repertoár nové sestavě (viz.: http://www.folktime.cz/novinky/8567-kapela-kvety-v-bodu-zlomu.html), ve které budou vystupovat již od září letošního roku.

Po prvním úspěšném singlu Salvation z posledního alba přichází britský písničkář James Harries s novým klipem k písni Shooting Star. Režisér Jakub Zahradníček ho pojal jako oslavu moudrosti a zkušenosti. Vzplanutí a láska se přisuzují spíše mladšímu věku, a proto do klipu obsadil Josefa Průdka a jeho ženu Věru Průdkovou, starší herecký pár – baletku a bývalého šéfa opery Národního divadla. „Jsem nadšený, že se natáčení zúčastnily tyto dvě velké kulturní osobnosti jižních Čech. Oba jsou vynikající herci a skvěle sladění tanečníci, mezi kterými to i přes několik desítek let společného života stále jiskří, jako by jim bylo dvacet,“ říká kameraman a režisér Jakub Zahradníček. Kromě manželů Průdkových v klipu vystupuje rocková kapela Vees a o jeho produkci se postaral Petr Meškán.

„Základní nápad na klip jsem dostal už před Vánoci. Hrál jsem v jednom klubu a z pódia jsem viděl okno tanečního studia v protějším domě. Starší instruktorský pár tam tančil tango, zatímco zřejmě čekali na své studenty. Tančili jen tak pro radost. Viděl jsem je jen od pasu nahoru a každou chvíli na okamžik zmizeli z výhledu. Ale vypadali spolu tak šťastní!“ dodává  o vzniku videa Harries.

Po letech sólového vystupování vyráží písničkář na evropské turné, kde ho na koncertech doprovodí velká kapela a exkluzivní hosté. Sérii koncertů zahájí 12. října v pražském Lucerna Music Baru, kde se jako host představí nadějná zpěvačka a objev roku Maella.

Více se o turné dozvíte na www.jamesharries.com. Vstupenky na pražský koncert 12. října v Lucerna Music Baru rezervujte zde: https://goout.cz/cs/listky/james-harries-the-volunteers+special-guest-maella/sno/

 


Sdílet na...
Kam dál?

» Album inspirované Brnem pokřtěno (Nevermore & Kosmonaut)

» Stráníci - Staré město (Jirka-mo)

» Dluhy 2020 – skupiny (část a) (Miloš Keller)

» Tak to je ta alternativa (Miloš Keller)

» James Harries chystá evropské turné a velký pražský koncert (Tranzistor label)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib