gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

21.12.2016 Indies Scope v roce 2017 (Indies Scope)    PDF Tisk Email
Novinky
Co nás čeká a nemine v příštím roce? Sestavili jsme pro vás předběžný soupis připravovaných titulů vydavatelství Indies Scope na rok 2017, který obsahuje více než desítku desek, spoustu singlů a navíc řadu překvapení. Následující výčet je v řadě bodů pouze orientační. Jedno je ale jisté již nyní, hned na přelomu roku rozpumpuje silvestrovskou party a vstup do nového roku 2017 Dubstract remix skladby Ghost Nero Scartche.
Mezi prvními alby nového roku bude nahrávka Neboj Jakuba Čermáka Cermaque, který v prosinci zveřejnil singl Ortely. Na albu Neboj spolupracovala řada výjimečných tuzemských i zahraničních hostů, např. elektroničtí producenti Aid Kid, Jan Kratochvíl (DVA) či Néro Scartch.
Opravdu unikátní projekt představí únorové album Beránci a vlci. Koncert s názvem Z kořenů k world music, který se konal na festivalu Folkové prázdniny v roce 2015, nakonec přerostl v nahrávání desky, na které se ve studiu sešly hned čtyři soubory – Jitka Šuranská Trio, Sdružení nezávislých jazzmenů, Ženský sbor z Kudlovic a RukyNaDudy.
Další výraznou nahrávkou nejen jara, ale i celého roku se nepochybně stane i novinka brněské kapely Květy. Po dotaženém a fascinujícím Miláčkovi slunce z roku 2015 došlo v kapele k výrazným personálním změnám. Na základě koncertů tria Martin E. Kyšperský, Aleš Pilgr a Ondřej Kyas mají nejen fanoušci od připravované novinky velká očekávání.
Indies Scope v roce 2017
Indies Scope v roce 2017
Z Brna bude i další autorské album. Po skvělém Hotelu v tiché ulici z roku 2012 se můžete těšit na písničky Ivo Cicvárka a Lady Šimičkové. Ve studiu jim pomáhají Vilém Spilka (kytary), Petr Pospíšil (kontrabas), Jakub Šimáně (baskytary) a Radek Zapadlo (dechy).
V první polovině roku by se měla také objevit na pultech druhá nahrávka pro děti z dílny Yellow Sisters. Tato ženská vokální skupina vydala první album u Indies Scope už v roce 2007 a připravovaná deska navazuje na jejich veleúspěšný Zvěřinec z roku 2012. Yellow sisters ale připravují i novou „dospěláckou“ desku, z které v roce 2017 zveřejní ale pouze jeden singl.
Pro děti napsal řadu písniček i Tomáš Kočko a to do představení, která se hrají v brněnském Divadle Polárka. A protože už jich je dostatek na celé album, dočkají se nových aranží a vydání po prázdninách roku 2017.
Dlouhodobý projekt Antologie moravské lidové hudby spěje ke svému závěru. Připravujeme poslední osmý díl, který završí mapování současné podoby lidového muzicírování ve velkých i menších moravských folklórních regionech.
Na Moravě ještě zůstaneme. Již dříve muzikant Petr Pavlinec představil dva hudební nástroje. Nejdříve melodický bicí nástroj s  názvem marimbalom a následně zkombinoval přednosti cimbálu, zvonkohry a metalofonu - steel cimbalom. Nakolik se objeví tyto nové nástroje v hudbě kapely Musica Folklorica se dozvíme díky připravovanému CD v létě.
Velký projekt, který je ve stádiu připrav a měl by se objevit na pultech v podzimních měsících, je retrospektivní komplet mapující tvorbu významného autora, zpěváka, kytaristy a muzikanta Jakuba Nohy. Tak jako v případě loňské retrospektivy Oldřicha Janoty Ultimate Nothing i tentokrát by se mělo jednat o 8CD box.
O titul "nejpodzimnější kapela české alternativy" svedou bitvu dva projekty. Velkolepý projekt Jakuba Königa aka Kittchen se jmenuje Zvíře jménem Podzim. Stejnojmený singl se dočkal videa a zveřejnění letos v listopadu a přesně o rok později vyjde i celé album. Obhájit pozici listopadové kapely se chystá také elektrofolkový Listolet, který vypustí první hudební vlaštovky z připravované třetí desky.
Nejprodávanější alba 2016
Nejprodávanější alba 2016
Z nových alb zveřejní singly také indie rockoví a velmi očekávaní Ghost of You a stále světovější Mydy Rabycad, od kterých se dokonce dočkáme postupně hned několika singlových skladeb a videoklipů. V exkluzivní distribuci Indies Scope se objeví nová alba kapel Android Asteroid a The Prostitutes, kteří nedávno zveřejnili singl Hypnotized.
Závěr roku 2017 by mělo provázet další neposedné album dětské kapely Bombarďák. Jejich nadhled a vtip by rozhodně v uspěcháném závěru roku neměl chybět. O vánoční pohodu a krásnou sváteční atmosféru se pak postará tématická nahrávka koled Jiřího Pavlici a Hradišťanu. O další novinky a překvapení nebude nouze. Zůstaňte s námi i v roce 2017 a těšte se na přísun skvělé nové muziky.
Nejprodávanější alba na našem eshopu www.indies.eu dle typu nosičů a to jak v letošním roce (od 1.1.2016 do 5.12.2016), tak od dob spuštění portálu v roce 2007:
2016
1. Hradišťan a Jiří Pavlica - Vteřiny křehké (CD)
2. Jarda Svoboda - Solo  (CD)   
3. Oldřich Janota - Ultimate Nothing 8CD Box (CD)
4. Yellow Sisters - Zvěřinec (CD)   
5. Tomáš Kočko & Orchestr - Velesu  (CD)   
6. Amálka K. Třebická - Nešišlej! (CD)
7. BomBarďák - Píp (CD)   
8. Jiří Pavlica a Hradišťan - Hrajeme si u maminky (CD)   
9. Kašpárek v rohlíku - Bejbypank (CD)    
10. Antologie moravské lidové hudby - CD 5 - Čas adventu a Vánoc (CD)
2007 - 2016
1. Hradišťan a Jiří Pavlica - Vteřiny křehké (CD)    
2. Kašpárek v rohlíku - Bejbypank (CD)    
3. Jiří Pavlica a Hradišťan - Hrajeme si u maminky (CD)    
4. Amálka K. Třebická - Nešišlej! (CD)    
5. Hradišťan a Jiří Pavlica - Studánko rubínko (CD)    
6. Jiří Pavlica a Hradišťan a Filharmonie Brno - Chvění (CD)    
7. Yellow Sisters - Zvěřinec (CD)    
8. Kašpárek v rohlíku - Kašpárek navždy (CD)
9. 3B - Bongo BonBoniéra (CD)    
10.Traband - Vlnobeat (CD)

 


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
151617181921
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib