gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

24.03.2017 Wolf Lost In the Poem představuje nové album, kde rozmlouvá s básnířkami (Tranzistor label)    PDF Tisk Email
Novinky
Nové album Nepřipoutaný /CD/ vychází v pátek 24. března na domácím labelu Tranzistor  v distribuci firmy Supraphon.
Na počátku bylo slovo, či spíše slova americké básnířky Emily Dickinsonové. Brzy následovaly další. Pro písničkáře s pseudonymem Wolf Lost In the Poem se jednalo o setkání přímo osudová. Katarze z četby i zaujetí osudy ženských básnířek vedly k desítce vlastních písní-příběhů věnovaných právě těmto ženám.
Když roku 1999 vyhlásila organizace UNESCO 21. březen Světovým dnem poezie, stál v jejím prohlášení i cíl obnovy dialogu s jinými formami umění. Projekt Wolf Lost In the Poem okouzlení básnířkami přetavil do originálních textů s vyzrálým kytarovým doprovodem nepostrádajícím silné melodie, vášnivost i citlivost. Na koncepčním albu s názvem Nepřipoutaný nutí k zamyšlení stejně jako kvalitní poezie.
Wolf Lost In the Poem
Wolf Lost In the Poem
foto: Jitka Harabišová
„Na literárním čtení jsem dostal od jedné autorky za uši. Vyprávěl jsem jí, co chci udělat za desku. Opáčila, že neexistuje ženská a mužská poezie. Nejspíš je to pravda. Ale mně se verše básnířek více dotýkají. Cítím z nich jinou naléhavost, i když to může být jen subjektivní pocit. Vlk si vybral srdcem a čuchem, ty ženský mě ťaly do hloubky,“ říká k albu autor ukrývající se pod vlčím přízviskem.
Z desky tak promlouvá k ruské básnířce Anně Barkovové (1901 – 1976), držené více jak dvacet let v gulagu, současné polské literátce Justyne Bargielské, španělské múze Vladimíra Holana Claře Janés (1940), nejslavnější romské básnířce Bronisławě „Papusze“ Wajs (1908-1987), Özer (1966) - básnířce Tibetu, Fince Vilje-Tuulie Huotarinen (1977), slavné Moskvance Marině Cvětajevové (1892-1941), „prokleté“ francouzské básnířce a herečce Marceline Desbordes-Valmorové (1786-1859) i nezkrotné surrealistce Joyce Mansour (1928-1986).
Nahrávka vznikala dva roky, autor se rozhodl pro svobodný přístup “udělej si sám”, aniž by slevoval z kvality provedení. Masteringu se ujal Ondřej Ježek ve studiu Jámor, neoddělitelnou stránkou věci je i propracovaný vizuál Jiřího Libánského a Dorky Čančíkové.
https://www.facebook.com/wolflostinthepoem
http://www.tranzistorlabel.com/
Wolf Lost In the Poem - Nepřipoutaný /CD/
Wolf Lost In the Poem: Nepřipoutaný /CD/
Vydavatel: Tranzistor
Vydáno: 2017
Hodnocení desky: 9,40/10
Seznam písní: Emily • Hlad • Nepřipoutaný • V habrech • Co když • Rty • Prodrat se • Spasiba • Na Hraně • Dochvět
Co o albu napsal Petr Klokan Vratný: "Po více než roce jsem konečně dal plný počet bodů. Proč? Protože se mi do uší dostalo CD, které je nezaměnitelné, rozmanité, autorsky i v aranžích nespoutané a pochválit musím i kvalitní zvukařskou práci. Při tom všem zároveň nepůsobí jako přehnaná exhibice nebo zahledění do vlastních schopností a možností. Přesto všechno se asi nestane trhačem prodejních žebříčků. Nesnaží se totiž zavděčit všem, do mého vkusu se ale trefilo přesně." (10 bodů)
Více komentářů v hodnocení desek
Hodnotit můžete i vy, stačí se pouze zaregistrovat
 



Sdílet na...
Kam dál?

» Guitar & Forest na vinylu (Jaromír Novák)

» Wolf Lost In the Poem vzdává hold světovým básnířkám (Tranzistor label)

» Tři chlapi v ... klubech (Školník)

» Soutěž o vítězné album roku 2017 podle FOLKtime.cz - Nepřipoutaný od Wolf Lost In the Poem! ()

» Soutěž o vítězné CD ankety Album roku 2017 Radia Proglas ()

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 
Kuba Horák  - ...   |88.102.189.xxx |24.03.2017 12:18:53
Největší kulturní zásah minulého roku v podobě koncertu...Moc se těším na první, druhý a další poslechy.
Džexna   |Manager |24.03.2017 15:36:48
Pokud nechcete čekat, až vám album dorazí ve hmatatelné podobě, můžete jej mít už hned, teď, okamžitě v digi podobě. https://www.supraphonline.cz/album/299156-nepripou ...

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
222324
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib