gototop
24.03.2017 Wolf Lost In the Poem představuje nové album, kde rozmlouvá s básnířkami (Tranzistor label)    Tisk
Novinky
Nové album Nepřipoutaný /CD/ vychází v pátek 24. března na domácím labelu Tranzistor  v distribuci firmy Supraphon.
Na počátku bylo slovo, či spíše slova americké básnířky Emily Dickinsonové. Brzy následovaly další. Pro písničkáře s pseudonymem Wolf Lost In the Poem se jednalo o setkání přímo osudová. Katarze z četby i zaujetí osudy ženských básnířek vedly k desítce vlastních písní-příběhů věnovaných právě těmto ženám.
Když roku 1999 vyhlásila organizace UNESCO 21. březen Světovým dnem poezie, stál v jejím prohlášení i cíl obnovy dialogu s jinými formami umění. Projekt Wolf Lost In the Poem okouzlení básnířkami přetavil do originálních textů s vyzrálým kytarovým doprovodem nepostrádajícím silné melodie, vášnivost i citlivost. Na koncepčním albu s názvem Nepřipoutaný nutí k zamyšlení stejně jako kvalitní poezie.
Wolf Lost In the Poem
Wolf Lost In the Poem
foto: Jitka Harabišová
„Na literárním čtení jsem dostal od jedné autorky za uši. Vyprávěl jsem jí, co chci udělat za desku. Opáčila, že neexistuje ženská a mužská poezie. Nejspíš je to pravda. Ale mně se verše básnířek více dotýkají. Cítím z nich jinou naléhavost, i když to může být jen subjektivní pocit. Vlk si vybral srdcem a čuchem, ty ženský mě ťaly do hloubky,“ říká k albu autor ukrývající se pod vlčím přízviskem.
Z desky tak promlouvá k ruské básnířce Anně Barkovové (1901 – 1976), držené více jak dvacet let v gulagu, současné polské literátce Justyne Bargielské, španělské múze Vladimíra Holana Claře Janés (1940), nejslavnější romské básnířce Bronisławě „Papusze“ Wajs (1908-1987), Özer (1966) - básnířce Tibetu, Fince Vilje-Tuulie Huotarinen (1977), slavné Moskvance Marině Cvětajevové (1892-1941), „prokleté“ francouzské básnířce a herečce Marceline Desbordes-Valmorové (1786-1859) i nezkrotné surrealistce Joyce Mansour (1928-1986).
Nahrávka vznikala dva roky, autor se rozhodl pro svobodný přístup “udělej si sám”, aniž by slevoval z kvality provedení. Masteringu se ujal Ondřej Ježek ve studiu Jámor, neoddělitelnou stránkou věci je i propracovaný vizuál Jiřího Libánského a Dorky Čančíkové.
https://www.facebook.com/wolflostinthepoem
http://www.tranzistorlabel.com/
Wolf Lost In the Poem - Nepřipoutaný /CD/
Wolf Lost In the Poem: Nepřipoutaný /CD/
Vydavatel: Tranzistor
Vydáno: 2017
Hodnocení desky: 9,40/10
Seznam písní: Emily • Hlad • Nepřipoutaný • V habrech • Co když • Rty • Prodrat se • Spasiba • Na Hraně • Dochvět
Co o albu napsal Petr Klokan Vratný: "Po více než roce jsem konečně dal plný počet bodů. Proč? Protože se mi do uší dostalo CD, které je nezaměnitelné, rozmanité, autorsky i v aranžích nespoutané a pochválit musím i kvalitní zvukařskou práci. Při tom všem zároveň nepůsobí jako přehnaná exhibice nebo zahledění do vlastních schopností a možností. Přesto všechno se asi nestane trhačem prodejních žebříčků. Nesnaží se totiž zavděčit všem, do mého vkusu se ale trefilo přesně." (10 bodů)
Více komentářů v hodnocení desek
Hodnotit můžete i vy, stačí se pouze zaregistrovat
 



Sdílet na...
Kam dál?

» Guitar & Forest na vinylu (Jaromír Novák)

» Kompilace písničkářů Studna neobjevená 2 (Martin Hejnák)

» SPOLU, tedy ne každý sám (Pavel Yankee Matějka)

» NAPŘÍČ 2013 – komorní festival, tentokrát s podtitulem „Kytaristé napříč žánry“ (Martin Mrca Holan)

» Soutěž o vítězné CD ankety Album roku 2017 Radia Proglas ()

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 
Kuba Horák  - ...   |88.102.189.xxx |24.03.2017 12:18:53
Největší kulturní zásah minulého roku v podobě koncertu...Moc se těším na první, druhý a další poslechy.
Džexna   |Manager |24.03.2017 15:36:48
Pokud nechcete čekat, až vám album dorazí ve hmatatelné podobě, můžete jej mít už hned, teď, okamžitě v digi podobě. https://www.supraphonline.cz/album/299156-nepripou ...

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib