gototop
13.06.2017 Urbánek & Mourek a Láďa Latka představují nové videoklipy (FOLKtime.cz)    Tisk
Novinky
Duo písničkářů Vojtěch Urbánek a Tomáš Mourek posílají do světa videoklip k písni Osud (Lidi bavit). Jedná se o druhý videoklip k albu Urbánek & Mourek, na kterém osobitě namíchali folk a blues. Stejně jako u prvního klipu k písni Sousede, i tentokrát se režie a celkového ztvárnění ujal režisér a výtvarník Jakub Čermák (Cermaque).
Píseň zpracovává téma fatálního nasměrování životní dráhy. Hlavní role se zhostila mimka Helena Machová a v klipu samotném se v herecké akci poprvé představuje i duo Urbánek & Mourek.
Režisér Jakub Čermák nastínil své pojetí klipu: „Téma písně chápu jako téma ženy - objektu. Společnost (především ta mužská) často na ženy nahlíží jako na něco primárně zábavného, co má neustále dobře vypadat, usmívat se, laškovat a současně zvládat tisíc dalších rutin a společenských rolí. Tohle v nejlepším slova smyslu feministické téma, jsem se pokusil My latina GF is better than yoursvpašovat do klipu obsazením mimky, tedy postavy z principu určené k performanci, která si neustále hlídá vlastní obraz. Helena Machová se své úlohy zhostila skvěle. A velký dík patří samozřejmě i profi kameře Lubomíra Krupky."
Premiéra klipu proběhla v polovině května v kulisách temného karlínského podsvětí. Urbánek & Mourek k tomu dodávají: „Děkujeme všem zúčastněným a budeme rádi, když se na klip podíváte. Těšíme se na vás na koncertech.“
Sny jsou od toho,aby se plnily. Ať už rychle a dokonale nebo postupně a podle možností. V březnu 2016 Láďa Latka vydal díky startovači debutové album Terapie láskou a před pár dny, za pomoci pár lidí, dokončil klip k písničce Cajdák, kterou můžete najít na zmiňovaném albu. "Prostě jsme si doma vymysleli, vymalovali, natočili a sestříhali další malý sen v podobě klipu. Hlavní obrázek nám  nakreslil ilustrátor Daniel Kyncl a my jsme si příběh už jenom dobarvili. Tvoříme rádi." Říká ke vzniku klipu Láďa Latka a dodává: "Posílám k nahlédnutí a budu i rád za každou reakci, případnou kritiku či povzbuzení, že to není úplně blbý."
https://www.facebook.com/urbanekamourek/
https://urbanek-mourek.bandcamp.com/releases
https://ladalatka.bandcamp.com
http://bandzone.cz/labada
https://www.facebook.com/ladabada.latka

Sdílet na...
Kam dál?

» Láďa Latka a trio vydali desku Po větru (Láďa Latka)

» Únorové Večery S: Eva Emingerová Trio, La Vina, Láďa Latka A trio (Jarda Hnízdil)

» Prosincová čtyřka (Miloš Keller)

» Zářijová čtyřka (Miloš Keller)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib