gototop
08.11.2017 James Harries vydává originální edici EP. (Tranzistor label)    Tisk
Novinky
Pětice skladeb vznikala v Čechách, na Slovensku, Irsku i Anglii.
James Harries
James Harries
Foto: Julie Vrábelová - Tranzistor
James Harries
, jehož singl Salvation se držel na předních příčkách hitparád, oznámil svým příznivcům vznik nového repertoáru novinkou Lights v produkci Viliama Béreše. “Po mé poměrně vyčerpávající práci na poslední desce Until the Sky Bends Down jsem si téměř říkal, že už další album nevznikne. Na turné k ní jsem strávil dva roky, sjezdil jsme Británii, Německo, Nizozemí, Polsko, Rakousko a samozřejmě i Českou republiku. Ale při spolupráci s talentovanými kolegy vzniká cosi magického a neskutečně lákavého,” říká britský písničkář.
Harriese sice často uvidíte na pódiu coby sólo hudebníka, během posledních let však kolem sebe  shromáždil skupinu vynikajících muzikantů, kteří ho inspirovali k další tvorbě. Ať už je to bubeník Jan Janečka (Jan P. Muchow), kytarista Josef Štěpánek (Radůza), baskytarista Jakub Vejnar (Aneta Langerová) nebo pianista Jan Steindorfer (Eva Farna). Náhodné setkání s Ižďo Ižďinským vedlo k nahrání EP v inspirujícím prostředí starého bratislavského televizního studia formou live session.
EP zahrnuje skladby Thrift Store Angel, na které se aranžérsky podílel velšský tenor saxofonista Osian Roberts, You Make Me Feel Like Someone, Sing It Out i dvě písně s textem irského básníka a spisovatele Paula McMahona - Sunlight Of My Heart a Don`t Close Your Eyes.
Jedna z písní se dokonce objeví na soundtracku nového polského velkofilmu Plan B  premiérovaného v únoru 2018. Nejedná se o první Harriesovu filmovou práci. Jeho tvorba zazněla ve snímcích Lidice, Bobule, Feťáci z New Yorku či v úspěšném krimi seriálu Modré stíny.
EP Recorded Live in Bratislava vyjde v exkluzivní designové edici na domácím labelu Tranzistor v distribuci firmy Supraphon. Pražský koncert a křest se uskuteční 15. listopadu 2017 v Experimentálním prostoru NoD.
Událost na Facebooku: https://www.facebook.com/events/842889455884517/
www.tranzistorlabel.com
www.supraphon.cz

Sdílet na...
Kam dál?

» Eggnoise mají pauzu a tak část z nich migruje. The Odd Gifts představují singl z nové desky. (Indies Scope)

» Markéta Zdeňková představuje Kamaše (Tranzistor label)

» emozpěv připomíná, kam vede absence lásky (Tranzistor label)

» Ponton na Střeleckém ostrově přinese nečekaná spojení Bočka, Wolfa či litevských Alaverdi (Tranzistor label)

» James Harries chystá evropské turné a velký pražský koncert (Tranzistor label)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib