gototop
21.12.2022 Vánoce nám ve Zvukových Hrubkách připomenou Bratři Ebenové s Martou Kubišovou (Tomáš Hrubý)    Tisk
Povídačky

Předvánoční Zvukové Hrubky (premiéra 21. prosince v 19 hodin večer) budou tentokrát naplněny vánočním obsahem. Což zpravidla nedělám, hlavně z toho důvodu, abych se dost nutně neopakoval. Letos mě k tomuto rozhodnutí přivedla říjnová reedice zásadního supraphonského alba Marta Kubišová, Bratři Ebenové: Adventní písně a koledy z roku 1990 (mimochodem, první porevoluční řadovky Marty Kubišové). Album je netriviální a rozhodně se ideou projektu a z ní vyplývajícím výběrem skladeb, ale i skvělým provedením liší od často tupých výběrů vánočních koled, se kterými se v následujících letech roztrhl pytel. Pokud desku neznáte, určitě si nalaďte Radio Folk (www.radiofolk.cz) se Zvukovými Hrubkami. Pokud znáte a chcete si vpustit do oušek vánoční atmosféru, udělejte rozhodně totéž. Tentokrát budu akcentovat i reprízy: jako obvykle následují po premiéře v pátek (23. 12.; 11:00), v pondělí (26. 12.; 02:00) a v úterý (27. 12.; 22:00), takže třeba druhá repríza zazní přímo uprostřed vánočních svátků…

Příjemný poslech!

A protože jsou zmiňované Zvukové Hrubky poslední v tomto roce (28. 12. vládnou v Radiu FOLK vánoční prázdniny) přeji vám, milí posluchači a čtenáři, kromě pokojných a radostných Vánoc i všechno nejlepší do nového roku. A když všechno, tak i muziku: přejme si skvělou hudbu, která se jistě v roce 2023 objeví. Těším se, že se nad ní budeme setkávat na tomto webu i na radiu FOLK. Zachovejte nám přízeň a ať se vám daří.


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib