gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

21.09.2022 Začíná podzimní série 6. ročníku Večerů S koncerty v Divadle U Kapličky (Jarda Hnízdil)    PDF Tisk Email
Pozvánky
Opět ve znamení žánrové pestrosti
V pátek 23. září 2022 se po pravidelné letní přestávce na pódium Divadla U Kapličky vrátí nejen jihočeské kapely a písničkáři, ale doslova hudební mix složený z různých žánrů. Čtyřmi koncerty tak pokračuje od září do prosince podzimní hudební série Večerů S koncerty. Dokladem žánrové pestrosti jsou hned první zářijoví účinkující. V pátek 23. září vystoupí kapela Nahoře (český folk, jazz, šanson), Výborný trio (jazz, latin, funk) a Devítka (folk). Tyto hudební styly v dalších koncertech doplní písničkářské duo, řízný folk-rock, poctivé country, one woman show, alternativní folk i dětský pěvecký sbor.
Večery jsou během roku rozděleny na dvě části, jarní a podzimní. Jarní se koná od ledna do dubna, podzimní od září do prosince. Akce začíná nejčastěji třetí pátek v měsíci. Během večera vystupují tři účinkující, zpravidla bývá večer dramaturgicky vystavěn na principu písničkář, duo či trio a po přestávce kapela. Prostor na pódiu dostávají nejen jihočeské kapely a písničkáři, ale i více či méně známí hudebníci z celé republiky.
O necelý měsíc později 21. října zahrají na témže pódiu folkové duo 2JaJa, Láďa Latka A trio a skupina Jen tak tak. 18. listopadu si budou moci návštěvníci Divadla U Kapličky vychutnat směsici žánrů od kapely Wendy Band, písničkáře Martina Sýkory & spol. a dnes už legendární jihočeské country kapely Weekend. Závěr letošní série Večerů S připadá na 16. prosince. Předvánoční atmosféru zpříjemní koncert skupiny Spolektiv, písničkářky Evy Blondýny Sukové a dětského pěveckého sboru Medvíďata.
Večery S na podtim
Večery S na podtim
Každý ročník měl vždy svého patrona, kterým byli a jsou uznávaní muzikanti. Od prvního ročníku to byli Pavel Žalman Lohonka, Víťa Troníček, Pavel Zajíc, Dušan Vančura a Luboš Hrdlička. Patronem Večerů S pro rok 2022 je Pavel Jarčevský, hudebník a mnoho let známá organizátorská osobnost hudebních festivalů:
"Večery S jsou obohaceny tendencí nabídnout jihočeskému publiku příjemné večery s hudbou, která není prvoplánově stavěna na komerčním základě. Diváci tak získávají naprosto konkrétní představu o hudebním žánru, který, ač opomíjený sdělovacími prostředky, je stále na vzestupu.Pokud výše uvedené znaky (nebo snad jejich příčiny) domyslím do důsledků, vytanou mi na mysli opravdu krásné, srdečné, jedinečné hudební večery v českobudějovickém Divadle U Kapličky. Večery, kde se setkávají amatérští hudebníci (velmi často na úrovni profesionálů) s nesmírně vnímavými, citlivými, vstřícnými a zároveň náročnými diváky, posluchači. To všechno jsem několikrát zažil v hledišti i na pódiu, a tak se neustále při každé příležitosti opakuji děkováním za to, že se Večerů S můžu účastnit."
Kde nás najdete a kde získat vstupenky: Divadlo U Kapličky najdete na adrese Husova 622/45 v Českých Budějovicích. Během koncertů je návštěvníkům k dispozici občerstvení.
Vstupenky lze získat v předprodeji na CBsystemu nebo v prodejně hudebních nástrojů Melodie u Černé věže a budou jako vždy k dispozici i v místě koncertu v Divadle U Kapličky.
 
Podrobné informace o současném, ale i o minulých ročnících také najdete na internetu, přesněji na adresách http://archiv.spolektiv.cz/vecery-s
https://www.facebook.com/vecerys/

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
2223
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib