gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

27.02.2023 Březnové Večery S - Třetí míza, Josef Pelán, Jinotaj (Jarda Hnízdil)    PDF Tisk Email
Pozvánky
Milí přátelé a fanoušci Večerů S! Připravuje se třetí koncert hudební série Večery S koncerty v Divadle U Kapličky 2023, který začíná v pátek 17. března 2023 od 19:00 hodin. Čeká nás velice zajímavý večer, to si můžete být jisti!
Kapela Třetí míza vznikla na počátku roku 2022. Názvem, repertoárem či personálním složením se odkazuje na Druhou mízu Vojty Zíchy. Můžete očekávat vlastní autorskou tvorbu (písně Vojty Zíchy, Kristíny Dlouhé či držitele Ceny Anděl Jirky Smrže), nadstandardní vokální a instrumentální projev na pomezí folku, bluegrassu a country. Třetí míza zaujme mimořádnou sestavou - Vojta Zícha, Tomáš Berka, Petra Želiborová, Lenka Huszárová, Pavla Panská, Kristína Dlouhá Nídlová a hostující někdejší člen legendárních Poutníků Jirka Mach.
Březnové Večery S
Březnové Večery S
Od roku 1990 žije nedaleko Strakonic konzervatorista, pedagog strakonické ZUŠ a folkový písničkář Josef Pelán. Po čtvrt století odmlčení se v roce 2016 vrátil na folková pódia. Jeho vlastní tvorba díky naslouchání lidem vychází z reálných situací či zážitků, které ho zaujmou a které zachytí. Ty pak převede do více či méně fiktivních příběhů. Osobně má rád písně o něčem a s nadhledem, v nichž posluchač může najít i hluboká poznání. Takové písně obsahují jeho dvě alba Parádní mejdan a Na zdraví.
Jinotaj je akustická kapela s prvky folku, hrající výhradně autorskou tvorbu. Hlavní postavou je zpěvačka a kytaristka Kamila Škvrnová, autorka veškeré muziky i textů: „Když zpívám a hraju, rezonuje celá má duše. Mé písničky jsou nadějně zádumčivé s rázným návrhem řešení tíživé životní situace, veselé i bláznivé. Jsem s nimi pevně propojena, odhalena ze své nedobytné introverze, s pocitem, že přesně toto mi dává interpretační křídla.“ Kamila se obklopila řadou zkušených muzikantů, které se podílejí nejen na výsledných aranžích, ale i celkové interpretaci jejích hudebních nápadů.
Je pro vás připravený hudební mix s jasným záměrem, že Večery S jsou prostor nejen pro jihočeské kapely a písničkáře. Je jich hodně, jsou zajímaví, ale někdy se o nich tolik neví. Večery S vás s nimi seznámí. Tak přijďte a objevujte. (Bezbariérový přístup, stolová či řadová úprava sálu a na baru dostatečný výběr!)
Večery S budou pokračovat v pátek 21. dubna 2023 opět od 19:00. Můžete se těšit na trojici účinkujících: Faux Pase Fonet, Rejka Balcarová, Poslední šance Mirka Ošance. Včas budete o všem informováni.
Za Večery S na viděnou!
Jarda Hnízdil
Jinotaj, Třetí míza, Josef Pelán
Jinotaj, Třetí míza, Josef Pelán

Sdílet na...
Kam dál?

» Večery S: Spolektiv, Pavel Kavka, Buczech (Jarda Hnízdil)

» Večery S: Nahoře, Výborný trio a Devítka (Jarda Hnízdil)

» Večery S: K. Skalická & L. Heřman, Diva Gilea, M. Kajaba trio (Jarda Hnízdil)

» Večery S dají šanci hudebním objevům, patronem je Žalman (Jaroslav Hnízdil)

» Únorové Večery S: Eva Emingerová Trio, La Vina, Láďa Latka A trio (Jarda Hnízdil)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
151617181921
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib