gototop
21.10.2015 Malá pozvánka na malý festival na Malém Břevnově (Anička Eisenreichová)    Tisk
Pozvánky
Když po skončení prvního Břevnovského Březňáka nejednou padla otázka, kdy se sejdeme znova, bylo jasné, že festival bude pokračovat. A protože zakládající skupina Sekvoj nechtěla nechat nadšené diváky čekat celý rok, společně s majitelem Hotelu U Hvězdy a duchovním otcem festivalu Honzou domluvili dalšího Březňáka hned na podzim téhož roku. Tak vznikl Břevnovskému Březňákovi podzimní bráška.
Letošní léto už má svou celtu sbalenou, ale i tak příznivci trampské, country a folkové muziky nemusí zoufat. Letní festivaly už sice končí, ale právě tou dobou se hlásí ke slovu podzimní Břevnovský Březňák. Jeho program připravoval organizační tým přes celé léto a tady je výsledek:
Jako první vás svými písničkami potěší Standa Haláček. Pořadatel festivalu Folk ve Lhotě vás jistě překvapí neotřelými písněmi a texty, které svým obsahem nejednou všechny posluchače přenesou k táboráku a do lesa. I milovníci folkových textů si ale přijdou na své, neboť i tímto směrem se Standovy písničky ubírají.
V pořadí jako druhá vystoupí plzeňská Alternativa. Jestliže patříte mezi milovníky živější muziky, jistě právě tato kapela vám rozproudí krev v žilách. Nebojte se ale absence textů na úkor svižnější muziky! Texty svižnější hudbu příjemně doplňují. Inu, neznáte-li Alternativu, máte se na co těšit. To ostatně platí o všech účinkujících.
Specifikem každého Břevnovského Březňáka je host moderátora Honzy Dobiáše. Pro připomenutí: náš festival už navštívili novináři Josef Klíma a Standa Motl a strhující recitátor Mirek Kovářík. Letos bude Honza Dobiáš zpovídat trampa a písničkáře Wabiho Daňka. Ten určitě zahraje i pár svých písniček a dozvíte se také například jak přišel ke své přezdívce.
Svou muzikou, která vás tak trochu přenese do Skotska, nasytí vaše uši Isara. Právě keltská, irská a skotská muzika totiž tvoří základ repertoáru mladoboleslavské kapely, která vystoupí jako předposlední.
Před vypuknutím jammu na pódium vystoupí domácí Sekvoj. Její trampské písničky, mezi nimi některé už mezi trempy zlidovělé, připraví živnou půdu pro nadcházející jammování, jehož se může zúčastnit kdokoliv! Proto se nebojte přinést si s sebou své hudební nástroje, protože čím víc kamarádů a muzikantů hraje a zpívá, tím lepší a vydařenější jamm bývá.
Závěrem ještě připomínám, jak se do Břevnova dostanete. Nejlepší je jet tramvají 22 až na zastávku Malý Břevnov. Tramvaj jezdí každou chvíli a ani se zpáteční cestou není problém. Jezdí k nám totiž noční tramvaj číslo 57.
Čtyřiadvacátého října se na vás těší Břevnovský Březňák.
Tramvají č. 22 přijede na Břevnovský Březňák i basista skupiny Sekvoj Pinďa
Tramvají č. 22 přijede na Břevnovský Březňák i basista skupiny Sekvoj Pinďa

Sdílet na...
Kam dál?

» Břevnovské Brnkání s kapelou Sekvoj a Frantou Vlčkem (Franta Vlček)

» 2. semifinále Notování bude již tento čtvrtek (Rada Notování)

» Notování poprvé se zahraničním hostem (Honza Dobiáš)

» Břevnovský Březňák (Belmondo)

» Co také zaznělo ve Folkmenu v průběhu jara (Miloš Keller)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib