gototop
24.03.2016 Poslední koncert Tempa, které bude chybět (Belmondo)    Tisk
Pozvánky
 

Bylo to jako zjevení, když jsme po čtvrtém večeru Tónů cest vyrazili do Beskyd a na horské chalupě s mladými, nadšenými a nadějnými muzikanty, sledovali jejich velké plány. A oni pátrali, ptali se a zjišťovali, jak to dělali jiní před nimi a s dosti širokým okruhem ochotných a schopných kamarádů dokázali rychle vytvořit osobitý, příjemný a nový typ pravidelného pořadu. Přitom dávat něco navíc v dalších mnoha akcích, u nichž stáli. Tóny cest, Trampský guláš, Jarní a podzimní ozvěny,…
Trošku nás mrzela jejich roztřesenost v počátcích při soutěžení, ale dávno tu dobu už odvál čas. Skupina se zařadila do úspěšné nové vlny trampských kapel po přelomu století k Magisonu, Lístku a Falešné kartě. A vypisovat všechna vítězství, úspěchy asi nemá význam.
Těžké psát o kapele, ke které máte hodně blízké osobní vazby. Rádi jsme se potkávali na festivalech, koncertech, sejšnech. Rád jsem s nimi dával dohromady rozhovory.
Nechyběli na úplně prvním koncertu v pražském Karlíně po povodni 2002 pokračujícím vandrem na Brdy. Před dvěma roky na Jablonském medvídkovi, kde běžně jsou diváci roztroušeni po celém areálu koupaliště, poté co Tempo začalo svoje vystoupení, se postupně většina přesunula do hlediště.
Vloni, kdy kapela slavila kulaté výročí nádherným koncertem v sálu ostravského Divadélka Pod věží, před svým publikem, mě dostala bezprostřednost, atmosféra, jiskření.
Není to tak úplně samozřejmé. Nebo jinak. Většina trampských kapel si z mnoha pochopitelných důvodů časem vytvoří svoje publikum. Často obdivující, nekritické a se silným osobním vztahem. Tempo není výjimkou. Dokázalo přidat něco navíc, písničky a muziku, které nezapadnou a nezmizí. Ani v budoucnu a ani v době pauzy, která jak si asi většina z nás přeje, bude snad co nejkratší.

Pozvání přímo od kapely:

Ahoj všem příznivcům tramp, folk a country hudby.

Tak a je to tady. Sedmnáct let trvající skvělá kariéra amatérské trampské kapely, která se dostala na pódia a setkávala s lidmi o kterých se členům v době zakládání snad ani nesnilo. Užili jsme si spoustu báječných písniček, příjemných koncertů, táborových ohňů a úžasných většinou do ranního rozbřesku trvajících sejšnů, A to vše hlavně také díky vaší podpoře.
No, a na nějakou dobu potřebujeme zvolnit a tak jsme se dohodli na přestávce. Jak bude dlouhá, sami nevíme, to asi ukáže jen čas.
Přijďte si s námi naposledy zazpívat písně, které jsme sami stvořili, dostali darem a i ty, které jsme posbírali cestou. Trochu zavzpomínáme a snad se na těch fotkách i poznáme. A nakonec možná i trochu prozradíme, jak si ty kapelní prázdniny hodláme každý užít.
Protože se už někteří z vás ptají na vstupenky, zahájili jsme jejich předprodej. Cena je jako vždy 90,- Kč. Vstupenky v předprodeji budou do přední části klubu. Při zakoupení na místě zbudou pravděpodobně pouze místa do zadní části (za sloupy).
Kdo by měl tedy zájem napište si o vstupenku, nejlépe emailem na adresu Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript - po zaplacení částky na účet vám bude vstupenka zaslána emailem zpět v PDF.
Vstupenky jsou také k dostání na recepci DK Akord.

Těšíme se na shledanou Tempo di vlak.

129. Tóny cest
Čtvrtek 31.3.2016 19:00 hod.
Dům kultury Akord, Náměstí SNP 1, Ostrava – Zábřeh


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 
Exod  - Jestiť otázkou...   |212.111.25.xxx |24.03.2016 13:52:59
jestli přijít v černém, nebo v zeleném...

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib