gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

15.02.2017 Spolektiv opět pokřtí album po 22 letech... (Jaroslav Hnízdil)    PDF Tisk Email
Pozvánky
...v pátek 17. února 2017 od 19,00 hodin v Divadle U Kapličky v Českých Budějovicích.
Když jsme se v roce 2014 po osmnáctileté pauze vrátili na hudební scénu a 19. května 2016 pak vydali naše druhé album Dej mi tvar, mnohem silněji se dostavila očekávaná situace. Ještě před albem Dej mi tvar se obvykle stávalo, že po koncertě jsme neměli posluchačům co nabídnout. Naše první album …a ticho v sobě z roku 1994 bylo nenávratně rozebráno a nové nebylo…
Vydáním Dej mi tvar se mnohé změnilo. Promítlo se do něj naše novodobé úsilí, opřené o intenzívní skládání a pečlivé aranžování nových písní, časté zkoušení a především koncertování. A právě po koncertech se od května 2016 můžeme s diváky podělit o CD Dej mi tvar, jehož téměř 70% původního nákladu je už u svých posluchačů.
S tímto úspěchem se dostavila zvláštní situace. Máte "druhé dítě", ale kde je to "první"? Hudební publicista Tomáš Hrubý napsal: "Album …a ticho v sobě (1994), kterým Spolektiv v podstatě uzavřel svou existenci studentské kapely 90. let, bylo rozhodně hudební událostí. Studentský Spolektiv vytvářel někdy dost komplikované kompozice, které pak hrdě nazval artfolkem. …a ticho v sobě bylo přísně originálním CD."
Zájem o Dej mi tvar inicioval řadu kroků k tomu opět nalézt otisk našeho já z 90. let 20. století. Přesně po 22 letech 22. 11. 2016 ve spolupráci s firmou Supraphon ve vlastním nákladu v remasterované reedici opět vyšlo CD Spolektiv ...a ticho v sobě.
Spolektiv - ...a ticho v sobě
Spolektiv: ...a ticho v sobě
Vydavatel: Supraphon a.s.
Vydáno: 2016
Seznam písní: (Reedice z roku 1994) Vyznání • A ticho v sobě • Při snídani • Milosrdné sestry • Blues o dvou • Zvadlý růže • V Bílkově vile • Znovu v Bílkově vile • Housle a protiklady • Pocta Ludvíku Součkovi • Komár • Jsem jako slunce • Volím světlo • Kain a Ábel • Pobřežní


První album jsme s přestávkami natáčeli v prvních pěti měsících roku 1994 ve studiu AV Servis ve Vyšším Brodě u Honzy Friedla. Bylo to velmi náročné. Naše nároky na nás ještě znásobili pánové Vojta Zícha a Vláďa Čížek, kteří byli albu …a ticho v sobě hudebními režiséry. Společně se nám podařilo spojit odlišnou hudební zkušenost jednotlivých členů Spolektivu do pocitově barevné, akusticko-syntezátorové hudební kombinace. Díky naší dlouholeté přestávce se toto album poněkud ztratilo. Nyní se …a ticho v sobě vrací, remasteringem oživené Karlem Dřínkem a Danielem Králem restaurovanými průvodními tiskovinami, původně od Libora Sváčka.
Díky reedici CD …a ticho v sobě si opět můžete vzpomenout na Spolektiv v sestavě Jarda Hnízdil (zpěv, kytary, akordeon), Martin Jančura (zpěv, kytary, perkuse), Renata Švecová (zpěv, perkuse), Lukáš Holec (zpěv, housle, viola), Tonda Vidlák (saxofony, flétny, klarinety, dechový syntezátor) a Zdeněk Zajíček (baskytara).
Večery S
Večery S
Spolektiv pokračuje dál a obě děti má při sobě. Jak to tak v životě bývá, každé je jiné. …a ticho v sobě je o hledání a nacházení originální hudební mozaiky, Dej mi tvar je písničkové a o veliké vnitřní energii. Obě k nám patří. Jaké bude to třetí? Teď ještě nevíme, ale bude-li, bude opět naše.
Na připravovaném ReKřtu CD Spolektiv ...a ticho v sobě, který bude  v pátek 17. února 2017 od 19,00 hodin v Divadle U Kapličky v Českých Budějovicích v rámci hudební série Večery S, se nejprve představí Zdeněk Zajíček co by Dante písničkář. Spolektiv v sestavě s baskytaristou Jiřím Regáskem, pak v průběhu večera vystoupí i s Lukášem Holcem, dnes hostujícím členem kapely a hudebním režisérem alba Dej mi tvar. Společně připomeneme několik písní z doby, kdy byl Lukáš aktivním členem Spolektivu. Na řadu přijde i několik nových písní, které Spolektiv v Českých Budějovicích ještě nehrál.
Vydání alb Dej mi tvar a …a ticho v sobě  v roce 2016 je jedním naším splněným snem. Ať se Vám obě líbí!
www.spolektiv.cz
https://www.facebook.com/Spolektiv

Sdílet na...
Kam dál?

» Tak já to doma vyřídil... (Pavel Černý)

» Poslední pětka za rok 2019 (Miloš Keller)

» Skupina Spolektiv představí na 60. ročníku Zlínského filmového festivalu nový videoklip (Jarda Hnízdil)

» Soutěž o album Spolektivu Vyřiďte doma (Džexna)

» Spolektiv bez hranic (Pavel Černý)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
2223
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib