gototop
06.03.2017 Poletíme? naplní Flédu turbošansonem a radostí z hudby (Sabina Coufalová)    Tisk
Pozvánky
Příznivci brněnských originálů Poletíme? mají stále v živé paměti minulý koncert kapely ve vyprodané Flédě. 22. března se vrací na místo činu, aby znovu spustili divoký večírek. Během téměř dvouhodinového maratonu ve svižném rytmu a turbošansonovém duchu s neotřelými texty Rudolfa Brančovského provětrají písničky z poslední desky i starší věci, jež v Brně téměř zlidověly. Kapela Poletíme?, není jen sympatickým zpestřením české hudební scény. Na kontě mají již čtyři dlouhohrající desky a stovky koncertů po celé republice. V minulém roce byli mimo jiné i hosté narozeninového turné skupiny Wohnout. Letos kapelu čeká 22 open-air koncertů s kapelou Divokej Bill.
Poletíme
Poletíme
archiv kapely
Netradiční nástrojové obsazení čítá nejen kytaru (Rudolf Brančovský), baskytaru (Vít Kraváček) a bicí (Michal Jež), ale i trubku (Jáchym Hájek), saxofon a příčnou flétnu (Pavel Křižovenský), housle (Vojta Konečný), piano (Ondřej Hájek) a banjo (Josef Zámečník). Díky tomu čiší živelnost a originální smysl pro humor nejen z živých koncertů Poletíme?, ale i z nahrávek. Nezaměnitelné poetice textů propůjčuje autentický hlas jejich autor, renesanční osobnost, kapelník a výtvarník Rudolf Brančovský. „Umím hezky nakreslit kolečko, jsem dyslektik a špatně se mi zvládají věty. A protože mi částečně chybí sebereflexe, začal jsem bez ostychu velmi brzo tyto věci vystavovat a pořizovat k nim melodie. Dnes umím napsat písničku, která je tak blbá, až je ze života většiny z nás, a protože je ze života, tak je svým způsobem nakonec i hluboká,“ řekl Rudolf Brančovský v rozhovoru pro časopis Kult v květnu 2016. Po kapelníkově zimní výtvarné přestávce se Poletíme? vrací do klubů.
Poletíme? mají před sebou velmi slibnou budoucnost, což dokazuje jednak zájem fanoušků o jejich samostatné koncerty, které bývají plné po strop, ale také poptávka festivalů, kde hrají často v hlavních časech. V minulosti se představili na United Islands, Jam Rock, Rock for People nebo na Trutnově. Letos se ukážou na festivalu Colours of Ostrava.
Poletíme?, Brno, Fléda, 22. března 2017, 20:00
Facebook událost
PŘEDPRODEJ + VSTUPNÉ:
190 Kč + poplatky sítě / 240 Kč
CAFÉ ELEVEN, Dominikánská 11, otevřeno 8-22h
INDIES, Poštovská 2
SMSTICKET.cz
GOOUT.cz
O klubu Fléda
Novodobá éra Flédy odstartovala po roce 2001, kdy vznikl v domě na Štefánikově ulici v Brně hudební klub. Od roku 2004 provozuje Flédu nový tým, který z místa vytvořil jeden z nejlepších hudebních prostor v České republice. Dramaturgie klubu představuje jak zavedené kapely, tak mladé umělce a progresivní hudební směry. V programu mají své pevné místo větší a produkčně náročnější koncerty zahraničních hvězd i skromnější a autentické přehlídky lokálních hudebníků. Kromě koncertů je Fléda stabilní scénou pro klubové noci Elektra a Vendeta a festival elektronické hudby Echoes. Od roku 2001 se na pódiu Flédy vystřídalo více než 5000 interpretů, jejichž vystoupení zhlédl více než milion hudebních fanoušků. Klub je vybaven špičkovou zvukovou aparaturou od firmy d&b audiotechnik.

Sdílet na...
Kam dál?

» Soutěž o CD Kroskántry (FOLKtime.cz)

» Proletíme (Miloš Keller)

» Helemese, Poletíme Kroskántry na Šnyclperkelt (Miloš Keller)

» Splněný sen fanoušků kapely Poletíme? Na Flédě vznikne nahrávka největších hitů (Martin Brzobohatý)

» Kapela Poletíme? připravuje největší samostatný koncert v Praze (FOLKtime.cz)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib