gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

12.10.2017 Open Mic na cucky začíná sezonu v novém. Zve na talentovanou Prune (Tomáš Krejčiřík)    PDF Tisk Email
Pozvánky
Nadějná brněnská zpěvačka Prune, lo-fi folkový písničkář Zapomělsem a česko-anglický bard Tom Oakland. Tato koncertní nabídka láká na dvaadvacátý olomoucký písničkářský večer Open Mic na cucky. Koná se poprvé v nových prostorách Divadla na cucky na Dolním náměstí 42 v úterý 17. října 2017. Akce začne v 19 hodin.
Před mikrofon se může postavit i odvážlivec z obecenstva. „I začínající hudebníci mají na akci příležitost představit vlastní tvorbu publiku, které rádo objevuje něco nového,“ řekl organizátor Open Mic na cucky Tomáš Krejčiřík.
Open Mic na cucky
Open Mic na cucky
Říjnový pořad otevře jesenický lo-fi folkový písničkář Zapomělsem. Představí skladby z debutové desky Nad hlavou, kterou vydal v dubnu. „Z jeho tvorby je cítit melancholie jesenických krajanů Priessnitz i záliba v hudbě tuzemské alternativní scény,“ uvedl dramaturg Open Mic na cucky Petr Šrajer.
Dále vystoupí Tom Oakland, česko-anglický hudebník, jenž se usadil v Olomouci a následně v Brně. Ve své folk-rockové tvorbě zhudebňuje básně plné zamyšlených příběhů, emocí a nálad. Kromě sólových vystoupení hraje i v kapelách Oakland Sisters a Ukulele Orchestra jako Brno.
Na závěr se představí brněnská zpěvačka Prune se svým folk-pop-country projektem, který patří mezi písničkářské perly loňského roku. Debutovou desku Kruhy vydala pod producentským dohledem Martina E. Kyšperského (Květy). „Její písně střídají češtinu s angličtinou, je jim ale cizí folková upovídanost. Svými tématy mají blíže k meditativnímu písničkářství,“ dodal dramaturg Petr Šrajer s tím, že Prune byla letos redaktory hudebního magazínu Headliner zařazena mezi 50 nadějí české hudby.
Vstupné na olomoucký open mic činí 100 korun. Vstupenky lze zarezervovat na webu Divadla na cucky (http://www.divadlonacucky.cz/rezervace.php?id=272).
Open mic je setkávání písničkářů, kteří mají možnost představit publiku svou autorskou tvorbu. Formát je inspirovaný newyorskou scénou v Greenwich Village v 60. letech minulého století, jíž si prošli například uznávaní písničkáři Bob Dylan nebo Paul Simon.
Více o Open mic
Akce typu open mic se pořádají téměř po celém světě. V České republice jsou největší scény v Praze a jejím okolí, Brně a Ostravě. Jsou zaměřeny na podporu a rozvoj písničkářství, propagaci autorských projektů a na vytváření podmínek pro vznik hudebních komunit a uměleckých skupin. Více o open mic v Česku, Slovensku a střední Evropě je na webu: http://openmic.eu/
Facebook událost akce: https://www.facebook.com/events/1368940773215571/
Facebook profil Open Mic na cucky: https://www.facebook.com/openmicnacucky

Sdílet na...
Kam dál?

» Na Pique-nique zahrají Žamboši a Ira Mimosa (Tomáš Krejčiřík)

» Olomoucký Březňáček aneb folková noc v U-klubu (Lucie Přikrylová)

» Jan Řepka na open mic zazpívá písně Mattera a Gundermanna (Tomáš Krejčiřík)

» Marek Dusil představí na olomouckém open mic Karlsbad (FOLKtime.cz)

» Na olomouckém Open mic se představí prapůvodní Děti mezi reprákama (Tomáš Krejčiřík)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
222324
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib