gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

01.11.2017 Večery S: Mirek Baldrych, Akorát, Seeking Horizon (Jarda Hnízdil & Vašek Koblenc)    PDF Tisk Email
Pozvánky
Listopad je tady a s ním další Večery S - koncerty v Divadle U Kapličky v Českých Budějovicích. Za dva týdny, ve čtvrtek 16. listopadu 2017 od 19,00 hodin, je tady sedmý koncert roku 2017.
Mirek Baldrych - Písničkář s křehkou duší, rockovým výrazem a jasným hlasem. Jeho přáním je, aby si jeho písničky mohlo poslechnout co nejvíce lidí. Průřez jeho tvorbou již zaznamenal na albech Růžové sny, Ponocování a z letošního března novém CD Lovci stínů. Žije a komponuje v Šestajovicích a v Bechyni. Příležitostně se objevuje v různých folkových a rockových seskupeních. Mirek byl v několika semifinále Porty, s formací Baldaband a s písní Bezvětří dokonce v národním finále Porty 2017.
Večery S v listopadu
Večery S v listopadu
Akorát - Kapela Akorát vznikla v roce 2000. Budějovicko-strakonická skupina na folkové scéně působila do roku 2002. Během tří let Akorát stihli hrát na mnoha hudebních festivalech. Poté, co se začaly o slovo hlásit rodiny a děti, svou činnost ukončili. V roce 2016 přišlo obnovení. Z původní sestavy zůstal Honza Franc a Veronika Vačkářová, přidal se kytarista Petr Langmann a vrátila se Margareta Brabcová. Společně s basistkou Lenkou Klimešovou nějakou dobu hráli pod jménem Akustica. Lenku posléze vystřídal původní baskytarista Ríša Kalianko. Jsou tedy zpátky se svojí autorskou folkovou muzikou i se svým původním názvem. Velké překvapení!
Seeking Horizon - "Pojď si zahrát akusticky," řekli si Honza s Michalem. "Dáme něco do kupy..." Po dvou letech mailování s kamarádem Markem Doellem z Kalifornie, který se nakonec i s rodinou ocitl u nás, se začala psát historie a první písně acoustic-rockových Seeking Horizon. V průběhu večera vám toto originální těleso, složené z muzikantů z odlišných žánrů hudebního světa, nabídne průřez celou svou dosavadní tvorbou. Posluchači uslyší staré osvědčené pecky jako Sen, Havran či Otisky, ale i nové písně, které vznikly během uplynulých dvou let v nové sestavě. Můžete těšit na zasněné Stíny, Thémis nebo Ve vlnách. Nenechte si ujít večer plný acoustic-rocku s kapelou Seeking Horizon v sestavě: Soňa Schorníková (zpěv), Michal Domin (doprovodná kytara), Honza Politzer (sólová kytara), Martin Laštovka (baskytara) a Václav Tupý (bicí).
Je pro vás připravený hudební mix s jasným záměrem, že Večery S jsou prostor pro budějovické a jihočeské kapely a písničkáře. Je jich hodně, jsou zajímaví, ale moc se o nich neví. Večery S vás s nimi seznámí. Tak přijďte a objevujte.
Večery S budou pokračovat v pátek 15. prosince 2017 opět od 19,00. Můžete se těšit na trojici účinkujících: Spadané listí, Voces Gaudi, Spolektiv.

Sdílet na...
Kam dál?

» Čtvrtý ročník hudební série Večery S začíná (Jarda Hnízdil)

» Večery S: Vendy Band, Gregor Beňadik, Weekend (Jarda Hnízdil)

» To byl ale nápad (Pavel Rada)

» Večery S: Lenka Slabá & Triolla, Spolektiv, Pavel Kavka duo (Jarda Hnízdil)

» Večery S na Okolo Třeboně (Pavel Černý)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
222324
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib