gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

16.11.2017 Open Mic hostí Zoe Hayter a irskou herečku Fionu M. Fitzpatric (Tomáš Krejčiřík)    PDF Tisk Email
Pozvánky
Nadějná anglicko-česká písničkářka Zoe Hayter, irská zpěvačka a herečka Fiona M. Fitzpatrick a brněnský Johnny Cash Martin Binder. Tato koncertní nabídka láká na třiadvacátý písničkářský večer Open Mic na cucky. Ten se koná v sobotu 18. listopadu od 18 hodin v Divadle na cucky (na Dolním náměstí 42) speciálně v rámci olomoucké Noci divadel 2017.  
Open Mic na cucky 23
Open Mic na cucky 23
Listopadový pořad otevře Martin Binder. Brněnský písničkář vystupuje teprve krátce, na kontě už má ale debutové EP End of the Line, které vyšlo v dubnu. „Na svých koncertech si vystačí s charismatickým hlasem ne nepodobným Johnnymu Cashovi a jednoduchým kytarovým doprovodem,“ uvedl dramaturg Open Mic na cucky Petr Šrajer.
Dále vystoupí irská folková zpěvačka Fiona Maria Fitzpatrick, která na Zeleném ostrově koncertuje se svou kapelou The Darling Buds Of, na olomouckém open mic však zahraje sólo. Zřejmě i skladby z EP Kitty's Cardigan, které vydala v roce 2014. Mimo hudební kluby také pravidelně vystupuje na jevištních prknech různých irských divadel.
Na závěr se představí mladá anglicko-česká skladatelka Zoe Hayter, která začala hrát v útlém věku ve francouzských ulicích. Letos na jaře vydala debutové album s kapelou Her English Blood a nyní se rozhodla pro sólovou dráhu. „Často hrává i v zahraničí. Na konci léta vystupovala například na festivale Hérisson En Fête ve Francii nebo v irském městečku Cootehill, kde předskakovala známému písničkáři Glenu Hansardovi,“ dodal dramaturg Petr Šrajer.
Zoe Hayter
Zoe Hayter
foto: Ivi Rebová
Před mikrofon se může na open mic postavit i odvážlivec z obecenstva. „I začínající hudebníci mají na akci příležitost představit vlastní tvorbu publiku, které rádo objevuje něco nového,“ vybízí organizátor Open Mic na cucky Tomáš Krejčiřík.
Vstup na sobotní olomoucký open mic je zdarma.
Více o Open mic
Akce typu open mic se pořádají téměř po celém světě. V České republice jsou největší scény v Praze a jejím okolí, Brně a Ostravě. Jsou zaměřeny na podporu a rozvoj písničkářství, propagaci autorských projektů a na vytváření podmínek pro vznik hudebních komunit a uměleckých skupin. Více o open mic v Česku, Slovensku a střední Evropě je na webu: http://openmic.eu/
Facebook událost Noc divadel Olomouc: https://www.facebook.com/events/1877343179242521/
facebook profil Open Mic na cucky: https://www.facebook.com/openmicnacucky

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
151617181921
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib