gototop
13.05.2019 Po roce opět Dětská Porta v Kroměříži (Brigita Kytka Vidimská)    Tisk
Pozvánky
Dětská Porta
Dětská Porta
Martina Hrbková, Víťa Troníček nebo Martina Trchová, to jsou jen některá ze jmen, která se v souvislosti se soutěží Dětská Porta objevila před mnohými lety. Tehdy to byli jedni z dlouhé řady těch, kteří soutěžili a nakonec byli úspěšní. Nejprve v Dětské Portě a posléze...
Od listopadu 2018 do konce letošního dubna proběhlo po celé republice dvanáct oblastních kol Dětské Porty. A už teď je jasné, že příští rok bude o dvě oblastní kola více. O postup do Republikového finále se pokoušelo 150 soutěžících, ať už to byli jednotlivci, dua, skupiny či zpívající táborové oddíly. Těch šťastných, kteří postoupili do finále, byla bezmála třetina. Ve finále uslyšíme 49 soutěžících.
Kytarky pro vítěze
Kytarky pro vítěze
Republikové finále Dětské Porty 2018/19
proběhne na stejném místě jako vloni, v Kroměříži, na nádvoří Starého pivovaru, a to ve dnech 17. - 18. května 2019. Soutěžící jsou rozděleni do několika věkových kategorií, z nichž věk těch nejmladších není přesně omezen, horní hranice je dána věkem 18 let. První den, pátek 17. května, začne v 18 hodin a bude jen lehce soutěžní pro kategorii Táborový oddíl. Zbytek večera bude věnován koncertu hostů. Sobota 18. května bude už od časné deváté hodiny ranní zcela soutěžní.
Jednotlivců je hodně, a tak budou soutěžit na dvou místech před dvěma porotami, ve kterých zasednou jak muzikanti, nebo lidé pohybující se okolo F&C hudby, tak i zastupitelé městského úřadu Kroměříž. Soutěž skupin bude poté probíhat na nádvoří na dvou pódiích (zatímco se na jednom soutěžící připravuje a zvučí, na druhém se hraje) a posuzovat je bude jedna velká spojená porota. Komfort posluchačů bude zajištěn otáčivými sedačkami, aby nemuseli otáčet hlavami jako při tenisovém turnaji. Podvečer pak bude věnován vyhodnocení soutěže, předání cen a vystoupení hosta.
Vítězné Šedé myšky (2018)
Vítězné Šedé myšky (2018)
foto: archiv DP
Co čeká na ty nejúspěšnější? Věcné dary, diplomy a dobrý pocit, to je samozřejmé. Muzikanti jsou tu ale proto, aby někde hráli, a právě na to pořadatelé Dětské Porty (Dětské sdružení Pionýr, z.s.) nejen mysleli, ale taky to zařídili. Oslovili pořadatele dalších hudebních akcí a ti umožní vystoupit některému z vítězů v rámci jejich akce. Vítězové letošního Republikového finále Dětské Porty si zahrají právě tady:
Finále Porty - Řevnice (28. - 29. 6. 2019)
Folkové Pomoraví – Litovel (28. 6. 2019)
Přílepské Békal – Přílepy (1. 6. 2019)
Koncert Děti dětem – Praha (1. 2. 2020)
Festival Pod komínem – Záhlinice (21. - 22. 6. 2019) – vyberou si dva vítěze
Prázdninové folkování – Kroměříž (21. 7. 2019)
Mohelnický dostavník – Bouzov a Mohelnice (29. - 30. 8. 2019)
Martina Hrbková ze skupiny Přístav, Víťa Troníček z Marienu a folkovým Andělem ozdobená Martina Trchová, to jsou jména nejen bývalých úspěšných soutěžících, ale jsou to také jména současných úspěšných hudebních hostů, kteří vystoupí v pátečním slavnostním koncertu a zahrají pro inspiraci a povzbuzení všem těm, kteří to snažení mají teprve před sebou. Povzbuzením pro soutěžící se určitě stane i vystoupení sobotního hudebního hosta. Tu čest dostala skupina Vodníci, která ve své kategorii zvítězila v loňském finále Dětské Porty.
Největším povzbuzením pro soutěžící ale je, když mají komu hrát. Přijďte si je do Kroměříže 17. - 18. května poslechnout. Z vlastní dlouholeté zkušenosti a z pohledu do „startovní listiny“ vím, že určitě bude co poslouchat.
 

Sdílet na...
Kam dál?

» Republikové finále 29. ročníku Dětské Porty bude (Organizační štáb Dětské Porty a Brigita Kytka Vidimská)

» Dětská Porta letos jubilejní (Brigita Kytka Vidimská)

» Folky tonk 2017 - výsledky (FOLKtime.cz)

» Republikové finále 32. ročníku Dětské Porty proběhne již tento víkend (Bigita Kytka Vidimská)

» Dětská Porta (Miloš Keller)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib