gototop
09.07.2021 26. ročník Amfolkfestu nabídne pestrý hudební program (Eva Endy Rohlenová)    Tisk
Pozvánky
V sobotu 24. července se uskuteční 26. ročník tradičního festivalu Amfolkfest v malé osadě Pulčín na Hornolidečsku. I přes nejisté podmínky, které v době příprav kvůli pandemické situaci panovaly, se podařilo zajistit účast českých i slovenských hudebníků napříč žánry jakou jsou folk, country, bluegrass a místy se přiblíží až k rockovým melodiím.
Akce s přídomkem „malý festival na konci světa" přivítá letos deset kapel. V prostorách místního Informačního centra a v přilehlé zahradě vystoupí slovácké folkrockové seskupení Huménečko, Vsetín hude mít letos zastoupení v podobě kapely Kateřina Mrlinová a spol. a písničkáře Bolka Vjaclovského‚ z Ostravy přijede folková kapela Dominika, dále zahrají Wind, Bo!Bosorky nebo Kolibříkův úlet. A jako každý rok si ze Slovenska najde cestu zakládající skupina Jasoň. Letos se představí i další slovenský zástupce kapela Šantán.
Amfolkfest 2021
Amfolkfest 2021
Hlavní pořadatelka Eva Endy Rohlenová doplňuje: "Návštěvníky ani letos nepřipravíme o oblíbenou součást festivalu - večerní countrybál. Letos jej doprovodí sestava z Českého Těšiha Country bazar."
Jednotné vstupné činí 200, Kč a první tóny se Pulčínem začnou linout přesně v pravé poledne. Návštěvníci však mohou přijet již v pátek, v 18 hodin začíná tradiční jam session v areálu Informačního centra.
Výběr kapel hraje klíčovou roli pro každý festival, avšak jedinečnost Amfolkfestu se pojí i s nádhernou krajinou Pulčínských skal a přátelskou až rodinou atmosférou. Kromě dobré muziky slouží festival i jako místo pro každoroční setkání stálých návštěvníků, pořadatelů a přátel, kteří jsou s tímto místem určitým způsobem spojeni.
Dětí se také nenudí, zajímavý program pro ně zajišťuje Rodinné a mateřské centrum Sluníčko. Stanování je opět možné na tábořišti u skal, v areálu restaurace Stodola, nebo blíže k centru dění na louce u restaurace U Williho. V blízkosti této restaurace je zajištěno i placené parkování pro festivalové návštěvníky. Eva Endy Rohlenová dodává: "Tento rok jsou nám příznivě nakloněny i autobusové spoje, doporučujeme proto návštěvníkům nechat auto doma a využt autobus z Valašských Klobouk nebo Horní Lidče."
Původní název festivalu je vlastně zkratkou slov AMatérský FOLKový FESTival. Někteří muzikanti se možná za profesionály nepovažují, avšak o to více jsou jejich výkony oceňovány potleskem návštěvníků.
Hudba, přátelská atmosféra, vůně kávy z bufetu či masa z udírny, dobré víno a pivo, léto a vše ostatní, co k festivalu patří, vás čeká na Amfolkfestu. Sbalte stan, děti, čtyřnohé miláčky a přijeďte poslední červencovou sobotu. Nebo nejlépe uŽ v pátek odpoledne, zasvěcení vědí, že večer před festivalem stojí za to!
Web festivalu: https://amfolkfest.cz/
 

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib